Πτώση στη ζήτηση smartphones από τους καταναλωτές

Μπορεί η αγορά των smartphones να είναι μια από τις μεγαλύτερες στις μέρες μας, αλλά αν πιστέψουμε μια νέα έρευνα της γνωστής Argus Insights, φαίνεται ότι έχει φτάσει στο peak της καθώς οι καταναλωτές δεν ελκύονται τόσο όσο παλαιότερα από τις νέες συσκευές που κυκλοφορούν.

Θέλετε παράδειγμα και μάλιστα τρανό; Η Samsung. Η έρευνα της υποστηρίζει ότι οι σχετικά χαμηλές πωλήσεις των νέων ναυαρχίδων της εταιρείας, των Galaxy S6 και S6 Edge, αποδεικνύουν ότι τα smartphones έχουν πάψει πλέον να δελεάζουν τον κόσμο και η βιομηχανία έχει πλησιάσει πολύ στο σημείο κορεσμού. Παράλληλα, η έρευνα τονίζει ότι η σταδιακές αναβαθμίσεις του hardware των smartphones έχουν πάψει να ενθουσιάζουν τους ήδη έχοντες smartphone συσκευή, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται τόσο για την αγορά κάποιου νέου:

Οι καταναλωτές χάνουν το ενδιαφέρον τους για την αγορά των smartphones, ενώ οι φετινές ναυαρχίδες της Samsung δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν αυτή την τάση. Οι νέες συσκευές είναι τυπικά μια ασαφή βελτίωση των παλαιότερων, με ποιοτικότερες καμερες, μεγαλύτερη μνήμη κλπ., αλλά αυτές οι μικρές βελτιώσεις αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν στους καταναλωτές την ανάγκη να αγοράσουν νέες συσκευές άμεσα. Το καλοκαίρι του 2014 είδαμε μια τεράστια ζήτηση για smartphones και πλέον απαιτείται κάτι πραγματικά ενδιαφέρον ώστε οι συγκεκριμένοι καταναλωτές να αναβαθμίσουν πιο νωρίς από ότι προγραμμάτιζαν το smartphone τους. Η Samsung κατάφερε να πάρει πίσω κάποιο μερίδιο αγοράς στις Η.Π.Α με την κυκλοφορία των Galaxy S6 και S6 Edge τον Απρίλιο του 2015, αλλά ακόμη και αυτές οι συσκευές δεν κατάφεραν να δώσουν ώθηση στην ζήτηση.

Και ενώ οι χαμηλές πωλήσεις των Samsung συσκευών δείχνουν μια πτώση στη ζήτηση των smartphones της εταιρείας, δεν αναπαριστούν αποτελεσματικά ολόκληρη τη βιομηχανία, καθώς η Apple ακόμη «απολαμβάνει» μεγάλη αύξηση, ίσως λόγω της μεταφοράς των κατόχων Samsung συσκευών προς την Apple. Η επίσπευση της κυκλοφορίας του Note 5 από τη Samsung ίσως είναι μια ένδειξη αυτής της τάσης. Η συγκεκριμένη άποψη υποστηρίζεται και από τα δεδομένα της Argus, που δείχνουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών να αυξάνεται για τις Apple συσκευές, ενώ να μειώνεται για αυτές της Samsung:

1

Βέβαια, η ερευνητική εταιρεία δεν αρκείται μόνο σε αυτό και παραθέτει κι άλλες πληροφορίες ώστε να στηρίξει το επιχείρημά της:

Καταγραφή

Σύμφωνα με το παραπάνω γράφημα, η ζήτηση για smartphones στις αρχές του έτους διπλασιαζόταν μήνα με το μήνα, αλλά από εκεί και έπειτα βλέπουμε μια τεράστια πτώση κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, σε σημείο να έχουμε μείωση κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες από το Μάιο στον Ιούνιο.

Όλες οι βιομηχανίες έρχονται αντιμέτωπες με την πτώση κάποια στιγμή και καθώς η βιομηχανία των smartphones είχε τεράστια εξέλιξη όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι προβλέψεις της Argus ίσως βγουν αληθινές κάποια στιγμή, καθώς οι αναβαθμίσεις των συσκευών θα γίνονται όλο και πιο μονότονες, τόσο από πλευράς hardware όσο και από πλευράς software. Βέβαια, αυτή η στιγμή ίσως αργήσει, καθώς η διείσδυση των smartphones αγγίζει μόλις τ0 30% παγκοσμίως, με τις Samsung και Apple να ψάχνουν ακόμη ευκαιρίες να φτάσουν στο όριο των δυνατοτήτων τους.

πηγή: myphone.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχεται η νέα έκδοση του πρωτοκόλλου HTTP

Aνακοινώθηκε η μεγαλύτερη δομική αλλαγή που έγινε στο Internet, τα τελευταία 16 χρόνια. Το γνωστό “http://” που βρίσκεται μπροστά από κάθε διαδικτυακή διεύθυνση, που στην επιστημονική διάλεκτο ονομάζεται “Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου”, αναβαθμίστηκε στην έκδοση 2, σηματοδοτώντας την απαρχή ενός ακόμα γρηγορότερου διαδικτύου. Το HyperText Transfer Protocol (HTTP) αποτελεί ένα από[…]

Περισσότερα »

Βολές τεσσάρων Πανεπιστημίων κατά του Στ.Κριμιζή για τους μικροδορυφόρους

«Το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων αποτελεί μία χειροπιαστή προσπάθεια συντονισμού και συνέργειας του Ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που δραστηριοποιείται στον τομέα του διαστήματος και των δορυφορικών εφαρμογών». Αυτό τονίζουν καθηγητές από τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο Σταμάτης Κριμιζής. Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, «εχθές το απόγευμα (25/04/2018), μετά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *