ΠΦΣ: Στα ευρωπαϊκά Όργανα για την ανθρωπιστική κρίση

Της Ιωάννας Μάζη

Στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων προσφεύγει άμεσα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει για το εύρος της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί «με την επιβολή του νέου Μνημονίου στη χώρα η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται ραγδαία. Η απόλυτη οικονομική ανεπάρκεια του ΕΟΠΥΥ, που οφείλει 600.000.000 ευρώ στα φαρμακεία, σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση της ανεργίας και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οδηγεί το πολιτικό σύστημα της χώρας σε αναξιοπιστία και αδυναμία λύσης των προβλημάτων».

Όσον αφορά τα μέτρα που αναμένονται να εφαρμοστούν στον κλάδο όπως αυτό της πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ αλλά και η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος  ο ΠΦΣ τονίζει ότι πρόκειται για  μέτρα καταστροφικά για όλη την κοινωνία και ότι οδηγούν τα φαρμακεία με μαθηματική ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αδυναμία συνέχισης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν  σε σχετική ανακοίνωση «οι απειλές σύνθλιψης του φαρμακείου της γειτονιάς , που περιέχονται στο νέο μνημόνιο, σημαίνει πλήρη κατάρρευση όλου του συστήματος περίθαλψης των πολιτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Αλβανών κακοποιών και αστυνομικών στη Βήσσανη Ιωαννίνων

Συμπλοκή με σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στην περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων μεταξύ αστυνομικών και ένοπλων διακινητών ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμπλοκή σημειώθηκε κοντά στην Βήσσανη Πωγωνίου όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε ομάδα που κινούταν ύποπτα στην περιοχή. Οι διακινητές, που ήταν ένοπλοι, προσπάθησαν να διαφύγουν, πυροβολώντας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *