“Σαν τα βασανιστήρια της CIA και η τρόικα…”

Με τα βασανιστήρια της CIA συγκρίνει τις ενέργειες της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και επιμένει στο αίτημά του για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Και στη CIA υπήρξαν πολύ καλοί άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στη θέλησή τους στο waterboarding και οι οποίοι για αυτό τον λόγο βρέθηκαν σε τρομακτικό ηθικό δίλημμα» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Ο καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει το τωρινό βάρος χρέους. Καταλαβαίνω ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις λέξεις “κούρεμα χρέους”.
Στην πραγματικότητα όμως αυτό θα ήταν καλύτερο και στο τέλος για τους πιστωτές μάλιστα και οικονομικότερο από ό,τι μια επιμήκυνση των δανείων» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Κουρουμπλής: Απλή αναλογική με δυνατότητα μπόνους

Απλή αναλογική αλλά αν η ελληνική κοινωνία προκρίνει να δώσει τη δυνατότητα σε ένα κόμμα, ή συμμαχία κομμάτων να πάρει ένα ποσοστό 40% (υποθετικά μιλώντας) – εάν κάτι τέτοιο προκύψει, φαίνεται ότι ο ελληνικό λαός θέλει να δώσει σε αυτό το κόμμα, ή σε αυτό τον σχηματισμό τη διακυβέρνηση της[…]

Περισσότερα »

«Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο…»

«Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο, και όχι ο άνθρωπος την οικονομία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον πρώην Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ενώ παράλληλά τόνισε την ανάγκη ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή και τερματισμού του πολέμου στη Συρία. Υποδεχόμενος τον κ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *