ΣΔΟΕ: Στο στόχαστρο τα οικονομικά γνωστών οικογενειών

Η οικογένεια Μπούτου, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης μπαίνουν στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σώμα, έπειτα από διεξοδική έρευνα στη λίστα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη (λίστα Λαγκάρντ), ανακάλυψε ότι ο πρώην βουλευτής και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Μπούτος, και η σύζυγός του, είχαν αποκρύψει έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 το ποσό των 3.700.000 ευρώ, αν και ο λογαριασμός τους στη λίστα την εποχή που είχε υποκλαπεί (2007), ήταν μηδενικός.

Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις από τη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, θα επιβαρύνουν τους κληρονόμους του ζεύγους Μπούτου.

Επίσης, οι φορολογικές αρχές αποκάλυψαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή στο γνωστό δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση (1.600.000 ευρώ) και στην ήδη προφυλακισμένη Αρετή Τσοχατζοπούλου (1.700.000 ευρώ).
Πηγή :protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Κατσαφάδος: Για το κλείσιμο του Ελληνικού Προξενείου στη Μασσαλία

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Εξηγήσεις για το επικείμενο κλείσιμο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μασσαλία ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών με γραπτή ερώτηση, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρει ο κ. Κατσαφάδος, το κλείσιμο του Ελληνικού Προξενείου της Μασσαλίας, στις 7 Νοεμβρίου 2016,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *