Σε κινητοποιήσεις η Ο.Μ.Υ.Λ.Ε. την Παρασκευή 8 Απριλίου

Με 24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά την ημέρα υπογραφής παρουσία του πρωθυπουργού της συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΠ-COSCO «απαντά» στην κυβερνητική πολιτική για ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ η ΟΜΥΛΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της με την οποία αναγγέλει την 24ωρη κινητοποίηση της Παρασκευής 8 τρέχοντος, υπενθυμίζει το διεκδικητικό της πλαίσιο που είναι:

«1. Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση – πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και των Λιμανιών εθνικής σημασίας.
2. Να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους.
3. Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 και Ν. 2932/01, τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και τις ΣΣΕ και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι που φαλκιδεύουν τον θεσμό των ΣΣΕ.
4. Να στελεχωθούν τα Λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
5. Να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.
6. Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαδημητρίου: Ετοιμοι για έξοδο στις αγορές περί τα τέλη του 2017

Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις και περί τα τέλη του χρόνου θα είναι έτοιμη να βγεί στις αγορές δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Bloomberg και στην εκπομπή «What’d you miss?», με τους δημοσιογράφους Joe Weisenthal, Scarlet Fu και Julia Chatterly. Η συνέντευξη του κ. Παπαδημητρίου στο Bloomberg[…]

Περισσότερα »

Ρύθμιση οφειλών στον Οργανισμό Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών

Από αύριο Πέμπτη θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών και οι οφειλέτες του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στη ρύθμιση υπάγονται οι ασφαλιστικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 2η Μαρτίου 2015.Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων μπορεί να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *