Σε κινητοποιήσεις η Ο.Μ.Υ.Λ.Ε. την Παρασκευή 8 Απριλίου

Με 24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά την ημέρα υπογραφής παρουσία του πρωθυπουργού της συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΠ-COSCO «απαντά» στην κυβερνητική πολιτική για ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ η ΟΜΥΛΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της με την οποία αναγγέλει την 24ωρη κινητοποίηση της Παρασκευής 8 τρέχοντος, υπενθυμίζει το διεκδικητικό της πλαίσιο που είναι:

«1. Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση – πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και των Λιμανιών εθνικής σημασίας.
2. Να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους.
3. Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 και Ν. 2932/01, τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και τις ΣΣΕ και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι που φαλκιδεύουν τον θεσμό των ΣΣΕ.
4. Να στελεχωθούν τα Λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
5. Να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.
6. Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Που «μπλοκάρει» η διαπραγμάτευση Αθήνας δανειστών

Αν και οι εμπλεκόμενοι με τη διαπραγμάτευση (ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) φρόντισαν να μιλήσουν για «πρόοδο», η συμφωνία .. απέχει ακόμη. Η Αθήνα όμως βιάζεται γιατί θέλει ως «λάφυρο» το «φθηνό χρήμα» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Σε «τεντωμένο σχοινί» θα βαδίζει η Αθήνα τις επόμενες ημέρες: Μέσα από[…]

Περισσότερα »

Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στι έργο της», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης που είχε απόψε ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. «Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *