Σημαντική αύξηση κατά 2,3 δισ.ευρώ του ELA από την ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το όριο παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ELA) στα 83 δισ. ευρώ από τα 80,7 δισ. που ήταν το προηγούμενο όριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας αποφασίστηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον ΕLA ν΄ αυξηθεί κατά περίπου 2,3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να φθάσει πλέον τα 83 δισ. ευρω.

Μετά την αύξηση αυτή στο σύστημα, παρά την εκροή καταθέσεων, που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το περιθώριο ασφαλείας στη ρευστότητα παραμένει στα 3 δισ. ευρώ. Η κατάσταση αναμένεται να επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση ορίου τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12.000 θέσεις εργασίας σε Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχωρά στη δημόσια πρόσκληση με τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας», καλώντας Αναπτυξιακές Συμπράξεις του άρθρου 18 του Ν. 4019/11 προκειμένου να αναλάβουν τη δημιουργία δομών στήριξης λειτουργίας[…]

Περισσότερα »

Ταμείο ανάκαμψης: Η λίστα των ελληνικών έργων & μεταρρυθμίσεων

Επί συγκεκριμένων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται πλέον οι συζητήσεις Αθήνας – Βρυξελλών για την αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς ήδη η κυβέρνηση έστειλε το πρώτο σχέδιο στην Κομισιόν. Σε αυτό περιλαμβάνονται δράσεις – επενδύσεις αλλά και σειρά μεταρρυθμίσεων με στόχο • να δοθούν απαντήσεις στα τρέχοντα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *