Σκέψεις παράτασης έκτακτης εισφοράς για τα μισθολογικά των ένστολων

Σχέδια παράτασης της έκτακτης εισφοράς έως το 2016 καλλιεργούνται στην κυβέρνηση προκειμένου να μην ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό από την αναπροσαρμογή των μισθών των ένστολων και ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, διαμορφώνεται πλέον ο κίνδυνος, εκεί που καλλιεργούνταν κλίμα σταδιακής μείωσης των φόρων και ακύρωσης μέτρων του Μνημονίου, να κληθεί το υπουργείο να βρει περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ήδη, ο προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί με περίπου 170 εκατ. ευρώ από την επιστροφή των μισθών των δικαστικών στα επίπεδα του 2012. Για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για τους ένστολους απαιτούνται περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Πάντως, για την ώρα δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο, αλλά η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση είναι μεγάλη, δεδομένου ότι φτάνει στην Ελλάδα το κλιμάκιο της τρόικας για τον έλεγχο.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρώτο ερώτημα που θα θέσουν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την άφιξή τους στην οδό Νίκης είναι πώς θα καλύψει η κυβέρνηση το κενό που δημιουργείται.
Πηγή :in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινή βούληση Αθήνας και ΕΕ για απεμπλοκή και εξομάλυνση

Παραμένουν αυξημένες πιθανότητες, η υπόθεση του “ξεπαγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος”, να ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Real.gr, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δουλεύει στην ευρωζώνη για να εξομαλύνει τις σχέσεις και τις ερμηνείες της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, για την λογιστική επίπτωση[…]

Περισσότερα »

“Το 80% των γυναικών δεν θα φτάσει ποτέ στη σύνταξη”

«Αν είναι της ίδιας σκληρότητας το τρίτο μνημόνιο, θα είναι σε όλους δύσκολο να το ψηφίσουμε. Υπάρχει ωστόσο και ο κίνδυνος του Grexit… Ο εκβιασμός είναι στοιχείο της διαπραγμάτευσης και οφείλεις να ξαναδιαπραγματευτείς για να αμβλύνεις τα βάρη… Ενδεικτικά, στο Ασφαλιστικό, με τα προτεινόμενα μέτρα το 80% των γυναικών στην Ελλάδα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *