Σκουρλέτης: Αντίπαλος ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός

Μοναδικός αντίπαλός μας είναι ο νεοφιλελευθερισμός εντός και εκτός Ευρωζώνης.   Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι «για εμάς ο αντίπαλος που λέγεται ακραίος νεοφιλελευθερισμός είναι και μέσα και έξω από την Ευρωζώνη. Επιλέγουμε το ιστορικό διαμορφωμένο πεδίο για τη χώρα μας να είναι ο ευρωπαϊκός χώρος και η Ευρωζώνη. Αυτή είναι μια στρατηγική μας προσέγγιση την οποία υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες».

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό το οποίο είναι «να συζητάμε δημοκρατικά και ελεύθερα και να συνθέτουμε. Θέλουμε να έχουμε ένα άλλο μοντέλο πολιτικής. Το καταφέρνουμε. Έχουμε αποφάσεις που μας δεσμεύουν όλους. Παρακολουθήσαμε πράγματα τα οποία εγώ που ήμουν μέσα την Κυριακή δεν τα είδα. Δεν είδα κανένα τεράστιο ρήγμα. Δεν είδα πρόταση εξόδου από το ευρώ. Που τα είδατε αυτά; Και φέρτε μας αυτές τις ομιλίες. Που υπήρξαν; Είναι άλλο το να κάνεις μια κριτική και να πεις ότι εγώ θεωρώ ότι αυτές οι απόψεις μπορούν να οδηγήσουν εκεί και άλλο να λες ότι ειπώθηκαν».
Επίσης προσέθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, όμως, κάθε κόμμα πρέπει να κρίνεται από τις επίσημες θέσεις του και όχι από απόψεις τις οποίες έχει ο καθένας δικαίωμα να τις εκφράζει στο πλαίσιο ενός οργανωμένου, συντεταγμένου, δημοκρατικού διαλόγου, αλλά επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις ισχύουν για όλους και είναι από όλους σεβαστές».
Πηγή:naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *