Να στηριχθούν οι κυβερνητικές προσπάθειες ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

«Τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη που, όπως είπε, έχει η κυβέρνηση από την κοινωνία και υπό αυτό το πρίσμα, δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος.
Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση.
Ο πρωθυπουργός έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα αποστασία» φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την προεδρική εκλογή τελούν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου φοβούνται πως η κυβέρνηση επιχειρεί «πολιτική διεύρυνση» όχι για να αυξήσει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά για να εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για να εκλεγεί Πρόεδρος της[…]

Περισσότερα »

Η Φώφη Γεννηματά στον Πειραιά

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα παραστεί στη δοξολογία που θα τελεστεί στην Αγία Τριάδα και στη συνέχεια στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά στις 11.00. Στη συνέχεια θα παραβρεθεί στην καθιερωμένη δεξίωση του Δήμου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ αμέσως μετά θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *