Στα κεραμίδια η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ

Στα… κεραμίδια η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επέμβαση τη αστυνομίας για την εκκένωση της πρυτανείας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδικάζει ανοιχτά την κυβερνητική επιλογή η οποία «αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ που με τέτοιες κινήσεις βλέπουν το δικό τους αυταρχισμό να δικαιώνεται».  Μάλιστα  η Νεολαία του κόμματος διαμηνύει στην ηγεσία του κόμματος και στην κυβέρνηση: «…θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, για την επαναφορά, υπεράσπιση και διεύρυνση του πανεπιστημιακού ασύλου».
Η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η σημερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οι αγώνες δεκαετίων του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος, καθώς και της Αριστεράς, έχουν κατοχυρώσει και διαφυλάξει. Ως τέτοια είναι απο μας καταδικαστέα.
Επιπλέον, το γεγονός ότι μόλις χθες ψηφίστηκε επί της αρχής (και σήμερα επί των άρθρων) ένα νομοσχέδιο που πραγματοποιεί μια βαθιά τομή σε προοδευτική κατεύθυνση για την ελληνική κοινωνία, δικαιώνει αγώνες χρόνων του κινήματος για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.
Στον αντίποδα, θεωρούμε ότι η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ που με τέτοιες κινήσεις βλέπουν το δικό τους αυταρχισμό να δικαιώνεται.
Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, για την επαναφορά, υπεράσπιση και διεύρυνση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η διαφύλαξή του, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, παραμένει για μας υπόθεση του φοιτητικού κινήματος και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ακόμα και ενάντια σε κινήσεις που αντικειμενικά το υπονομεύουν. Η ανασυγκρότηση με μαζικούς κι αγωνιστικούς όρους του φοιτητικού κινήματος και της ακαδημαϊκή κοινότητας, με στόχο την ενδυνάμωση και υπεράσπιση του ασύλου είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Η διαφύλαξη του ασύλου, ωστόσο, δεν μπορεί να αφορά τις δυνάμεις καταστολής. Το δόγμα «Νόμος και Τάξη», της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ης Γενάρη κι έτσι πρέπει να παραμείνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σ. Βούλτεψη: Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την τρόικα

«E-mail υπάρχουν πολλά, υπάρχει διαρκής επικοινωνία» με την τρόικα, δήλωσε στον Ant1 η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στις πληροφορίες ότι η τριμερής απέστειλε απαντητικό e-mail προς την κυβέρνηση, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις από την Αθήνα. Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε πως δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του e-mail και διερωτήθηκε: «ποιος το[…]

Περισσότερα »

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η συζήτηση για Δημοψήφισμα

«Ομοφώνως» με την ψήφο των παρόντων βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ και απούσης σύσσωμης της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ., ΚΚΕ και ανεξάρτητοι δεν συμμετείχαν καν, ενώ ΔΗΜΑΡ και Χ.Α. ήταν στην συζήτηση αλλά αποχώρησαν στην ψηφοφορία) το θερινό τμήμα της Βουλής αποφάνθηκε ότι δεν έχει υποβληθεί παραδεκτώς η πρόταση των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *