Στα 4,59 δισ. τα “φέσια” του Δημοσίου τον Μάιο

Στα 3 δισ. σχεδόν ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων το Μάιο, εκ των οποίων τα 1,95 δισ. αφορούν οφειλές του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία γενικής κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΟΙΚ.
Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές της κυβέρνησης προς την αγορά ανέρχονται στα 4,59 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας μικρή μείωση κατά 110 εκατ. ευρώ από τα τέλη Απριλίου, οπότε και διαμορφώνονταν στα 4,7 δισ. ευρώ.
Σημαντικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, ύψους 810 εκατ. ευρώ εμφανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Στα τέλη Απριλίου, οι οφειλές ανέρχονταν στα 831 εκατ. ευρώ.
Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν 395 εκατ. ευρώ, μειωμένες από τα 431 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.
Στα 549 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων το Μάιο, εκ των οποίων 365 εκατ. αφορούν επιστροφές άμεσων φόρων και 106 εκατ. επιστροφές έμμεσων φόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα Λιου σε Γερμανία: Να υποστηριχθεί η ανάπτυξη

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε. Αυτή την στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη», δήλωσε σε δημόσια συζήτηση ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών Τζακ Λιού, όπως γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η ιταλική εφημερίδα La Stampa. «Θα αφήσω τους Γερμανούς να μιλήσουν οι ίδιοι για τις[…]

Περισσότερα »

Σε αυτόνομη πορεία επιμένει η Φώφη

Στην απόφαση του κόμματος για αυτόνομη πορεία, διαμόρφωση εθνικής γραμμής και επιδίωξη της εθνικής συνεννόησης, επιμένει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, που στέλνει σαφές μήνυμα εντός και εκτός του κόμματός της διαμηνύοντας ότι δεν προτίθεται να αποτελέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Υποστηρίζοντας ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *