Στενή συνεργασία σε Περιφέρεια Πειραιά και Πανεπιστήμιο

Οι δυνατότητες ανάπτυξης πολύπλευρων συνεργασιών ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αποτέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης, στην διάρκεια συνάντησης, που είχαν, σήμερα το μεσημέρι, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικόλαο Γεωργόπουλο.

Στη συνάντηση, που έγινε, στην Πρυτανεία, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστήμιου, συμμετείχαν, ακόμα, οι αναπληρωτές Πρυτάνεις Παντελής Παντελίδης και Μιχαήλ Γκλεζάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου, Παν. Κουτσολιάκος και ο Προϊστάμενος των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, Ιωάννης Σμυρλής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά επεσήμανε ότι υπάρχει, εδώ και χρόνια, έλλειψη ενιαίου σχεδιασμού για την περιοχή του Πειραιά, με αποτέλεσμα να έχει χάσει η περιοχή την «ταυτότητά» της, με αποβιομηχάνιση, διάλυση της ναυπηγικής βιομηχανίας κ.ο.κ. και τα τελευταία χρόνια, με την όξυνση της κρίσης να έχει πληγεί, ακόμα περισσότερο, με αυξημένη ανεργία και διακριτά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει μια μελέτη αποτύπωσης της κατάστασης και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε να προχωρήσει ένα ενιαίο, αναπτυξιακό σχέδιο. Σε αυτό, σταθερός επιστημονικός σύμβουλος και συνεργάτης μπορεί να είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά και οι άλλοι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι έχει, ήδη, χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποδέχτηκαν την πρόταση και όπως είπε ο Πρύτανης μια επιτροπή του Πανεπιστημίου θα συμμετάσχει σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες, που θα συναποφασιστούν.

Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκε η Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού όλων φορέων της περιοχής για την διαμόρφωση ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου, με ορίζοντα πενταετίας για ολόκληρη την περιοχή, στην οποία θα μετάσχει το Πανεπιστήμιο Πειραιά ενώ θα υπάρξουν και διμερείς συνεργασίες για διάφορα θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφράγιση των πρώην εργατικών πολυκατοικιών στη Δραπετσώνα

Η Αντιπεριφέρεια Πειραιά και ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας προχώρησαν σε εκκένωση, σφράγιση και καθαρισμό στο συγκρότημα των πρώην εργατικών πολυκατοικιών στην Δραπετσώνα (Οικισμός Καππαδοκίας). Μετά από χρόνια εγκατάλειψης , η περιοχή καθαρίστηκε αποτελεσματικά από τους σορούς απορριμμάτων  και δόθηκε μία ανάσα για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους μικρούς[…]

Περισσότερα »

Δ. Κερατσινίου: Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας με κριτήριο τις ανάγκες των οικογενειών της πόλης μας, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, παρέχει στους δημότες του Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *