Στην Αθήνα ο νομπελίστας οικονομολόγος Π. Κρούγκμαν

Της Δέσποινας Φίκαρη

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Παρασκευή 17 Απριλίου ο διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση, στο πλαίσιο εκδήλωσης του MegaronPlus.

Θα απευθύνει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  για την πορεία και το μέλλον της Ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας και θα αναφερθεί στο μίγμα πολιτικών που θα πρέπει να υιοθετηθεί ώστε να καταστεί βιώσιμο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο 62χρονος οικονομολόγος, βραβεύθηκε το 2008 με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, για την εργασία του στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών, επειδή «ενοποίησε τα πρωτύτερα διακριτά ερευνητικά πεδία του διεθνούς εμπορίου και της οικονομικής γεωγραφίας».  Τα τελευταία χρόνια, ο Κρούγκμαν ασχολείται περισσότερο με την δημοσιογραφία. Διατηρεί τακτική στήλη στους New York Times και πολιτικά έχει αποκαλέσει τον εαυτό του “φιλελεύθερο”, εξηγώντας ότι με τον όρο αυτό σε αμερικανικό πλαίσιο εννοεί “κάτι παρόμοιο με τους σοσιολδημοκράτες στην Ευρώπη”.  

Τον Πολ Κρούγκμαν θα προλογίσει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνώςν και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση, Γεράσιμος Αρσένης, ενώ το συντονισμό έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Η ομιλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα Banquet στις 17:30 το απόγευμα τη Παρασκευή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 16:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα αύξηση στα 1,29 δισ. τα φέσια στο Δημόσιο

Στα 2,755 δισ. ευρώ ανήλθαν το Φεβρουάριο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημουργήθηκαν προς το Δημόσιο από την αρχή του έτους, έναντι 1,456 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Δηλαδή σε διάστημα 30 ημερών αυξήθηκαν κατά 1,299 δισ. ευρώ, εξέλιξη ενδεικτική του γεγονότος ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, την[…]

Περισσότερα »

Έλεγχοι σε 1700 επιχειρήσεις, Off shore και εμβάσματα

Τρεις ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποιήσε στοιχεία αναφορικά με φορολογικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα μεγάλου πλούτου, από τα 2 μεγάλα ελεγκτικά της κέντρα κατά το έτος 2014. Διενεργήθηκαν 1.700 έλεγχοι, σε μεγάλες επιχειρήσεις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *