Στην Αρχαία Αμφίπολη σήμερα ο Πρωθυπουργός

Προς την Αρχαία Αμφίπολη κατευθύνεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να επισκεφθεί τον λόφο Καστά και να ξεναγηθεί στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής.

Υπενθυμίζεται ότι εικάζεται πως οι ανασκαφές στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού τάφου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα οποία παρουσιάστηκαν στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση που διεξήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τα δύο τελευταία έτη, κατά τη διεξαγωγή των ανασκαφών στον λόφο Καστά, αποκαλύπτεται ένας μοναδικός ταφικός περίβολος, λόγω του μεγέθους του που αγγίζει τα 500 περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων.

Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τον χώρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μ. Γλέζος: Ξανά εκλογές… αν βγούμε με το μπόνους των 50 εδρών

Για επαναπροκήρυξη εκλογών, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει νικητής με το μπόνους των 50 εδρών, έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.  Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία». «Την αρπαγή των 50 εδρών δεν τη[…]

Περισσότερα »

Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της

Την απόλυτη πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τα επόμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται την οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *