Στην Αρχαία Αμφίπολη σήμερα ο Πρωθυπουργός

Προς την Αρχαία Αμφίπολη κατευθύνεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να επισκεφθεί τον λόφο Καστά και να ξεναγηθεί στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής.

Υπενθυμίζεται ότι εικάζεται πως οι ανασκαφές στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού τάφου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα οποία παρουσιάστηκαν στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση που διεξήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τα δύο τελευταία έτη, κατά τη διεξαγωγή των ανασκαφών στον λόφο Καστά, αποκαλύπτεται ένας μοναδικός ταφικός περίβολος, λόγω του μεγέθους του που αγγίζει τα 500 περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων.

Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τον χώρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσική Εκκλησία: Κυρώσεις αν ο Ιερώνυμος μνημονεύσει μόνος τον Επιφάνιο

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας, μόνο εάν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μνημονεύσει τον Μητροπολίτη Επιφάνειο σε συλλειτουργία, θα ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις σε βάρος του. Το Συλλείτουργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε τους Ουκρανούς σχισματικούς,[…]

Περισσότερα »

Κουμουτσάκος για προσφυγικό: Πρέπει να ετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια

Το 40% των περίπου 60 εκατομμυρίων εκτοπισμένων παγκοσμίως, προέρχονται από τις αραβικές χώρες, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Κάρνεγκι για τη Μέση Ανατολή. Οι προκλήσεις της μετανάστευσης αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή πρώτη μέρα της 4ης Ευρωαραβικής Συνόδου, που διεξάγεται στην Αθήνα. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *