Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγάλη πτώση στις τιμές ακινήτων

Η τελευταία έρευνα του δικτύου Global Property Guide δείχνει ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα παρουσιάζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη υποχώρηση παγκοσμίως, μετά την Ουκρανία. Τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι η πτώση φτάνει το 7,08% .

Το ίδιο μήνα πέρυσι σε σχέση με το 2012 η υποχώρηση ήταν ήταν 9,69% και τον Σεπτέμβριο του 2012 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ήταν 13,58% .Οι αναλυτές του Global Property Guide υποστηρίζουν ότι η πτώση πλέον επιβραδύνεται από το γεγονός ότι σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η πτώση στις τιμές των σπιτιών στη χώρα μας είναι μόλις στο 0,17%.

Παγκοσμίως, η μεγαλύτερη πτώση – ρεκόρ στις τιμές των κατοικιών σημειώνεται στην Ουκρανία, ακριβώς λόγω των έντονων πολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, με τις τιμές πώλησης των κατοικιών να έχουν κατρακυλήσει σε ετήσια βάση κατά 36,6%. Την τρίτη μεγαλύτερη πτώση τιμών, με 5,68% παρουσιάζει η Ρωσία.

Στον αντίποδα, ”πρωταθλητές” ως προς την άνοδο των τιμών στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι) με αύξηση κατά 23,73%, η Εσθονία με 15,3% και η Ιρλανδία με 14,52%.

πηγή: left.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα “κλειδιά” για ένα σωστό βιογραφικό

Της Νίκης Δαλιανά*… Η ανεργία είναι ένας όρος που τα τελευταία χρόνια έχει εισβάλει δραματικά στη ζωή μας απορυθμίζοντας και καταστρέφοντας τη συνεκτικότητα, τη σταθερότητα και τη λειτουργία των κοινωνικών και οικογενειακών δομών, καθώς και τη σωματική αλλά και ψυχική ισορροπία των ατόμων που την υφίστανται (που πολλές φορές συνεπάγεται[…]

Περισσότερα »

Δέσμευση 5212 κιλά παγωτών και επιδόρπιων γιαουρτιών

Οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, ενόψει της έναρξης της θερινής και τουριστικής περιόδου και σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ψυκτική εγκατάσταση στην περιοχή του Ρέντη, εντόπισαν και δέσμευσαν 5212 κιλά παγωτών και 120 κιλά επιδόρπιων γιαουρτιών. Πιο αναλυτικά, στις 27-05-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *