Στις 100 δόσεις οι επιχειρηματικές οφειλές και κόκκινα δάνεια

Oπως αναφέρουν πληροφορίες στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης που μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης, ο μέγιστος αριθμός των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και η επίπτωση της ελληνικής πρότασης στα δημοσιονομικά του κράτους οδηγεί τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας στις 100 μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ίδια στελέχη, η τρόικα δεν κάνει δεκτή την αρχική εισήγηση της ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών, ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει, παράλληλα, «κούρεμα» έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων. Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις.

Πάντως, σημειώνεται ότι, ήδη η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι θα υπάρχει «επίβλεψη ορθής εφαρμογής» της ρύθμισης από την τρόικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το διάστημα ο Ρώσος κοσμοναύτης μιλά για την Ελλάδα

Την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό εξυμνεί σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το Διάστημα όπου βρίσκεται, ο κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητής της 55ης αποστολής στο Διεθνή

Περισσότερα »

Τρύφων Αλεξιάδης: Δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές…

Eπιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση… Τις λανθασμένες προβλέψεις του ΔΝΤ, υπενθύμισε μιλώντας στο Κανάλι 1 και τον Νίκο Μπαρδούνια, ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής πολιτικής του Σύριζα Τρύφων Αλεξιάδης. Επανέλαβε ότι δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές, αφού τα πλεονάσματα και η θετική πορεία της οικονομίας, δίνουν τον απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο.   Bio[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *