Στις 100 δόσεις οι επιχειρηματικές οφειλές και κόκκινα δάνεια

Oπως αναφέρουν πληροφορίες στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης που μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης, ο μέγιστος αριθμός των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και η επίπτωση της ελληνικής πρότασης στα δημοσιονομικά του κράτους οδηγεί τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας στις 100 μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ίδια στελέχη, η τρόικα δεν κάνει δεκτή την αρχική εισήγηση της ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών, ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει, παράλληλα, «κούρεμα» έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων. Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις.

Πάντως, σημειώνεται ότι, ήδη η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι θα υπάρχει «επίβλεψη ορθής εφαρμογής» της ρύθμισης από την τρόικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τρόικα ανοίγει τα χαρτιά της επί των ελληνικών προτάσεων

Οι φοροελαφρύνσεις, τα δάνεια και οι πλειστηριασμοί θα βρεθούν την Πέμπτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, ενώ η τριμερής θα ανοίξει τα χαρτιά της επί των ελληνικών προτάσεων. Την Τετάρτη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δέχθηκε πιέσεις για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον[…]

Περισσότερα »

Αφορολόγητο: Kάρτα, αποδείξεις για 30% του εισοδήματος

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την υποβολή των εφετινών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών μελετάει τα σενάρια υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος για την εξασφάλιση της έκπτωσης φόρου 2.100 σε μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα του 2016 που θα δηλωθούν το επόμενο έτος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος»,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *