Στουρνάρας: Διαπραγματευόμαστε σκληρά

«Η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες, εκτελεί το κυβερνητικό έργο σύμφωνα με τις επιταγές του κοινοτικού, του εγχώριου συνταγματικού, καθώς και του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού δικαίου» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για «παραβιάσεις του Συντάγματος μέσω της συνεργασίας και συναπόφασης κρατικών οργάνων με τους εκπροσώπους των δανειστών».
Σε έγγραφό του υπουργού Οικονομικών το οποίο διαβιβάσθηκε στη βουλή, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε μόνιμη βάση από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας μας για τα θέματα που εμπίπτουν στο εκτελούμενο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής».
«Η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας έναντι των δανειστών της, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, καθίσταται ισχυρότερη σταδιακά, καθώς το εκτελούμενο πρόγραμμα πολιτικής επιτυγχάνει τα πρώτα απτά και σημαντικά θετικά αποτελέσματα, που αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες της πατρίδας μας αλλά και τις προοπτικές για την επίτευξη της δημοσιονομικής της αυτάρκειας» σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Τζένη Βαμβακά, έχουν καταγγείλει ότι «οποιαδήποτε συμμετοχή των εκπροσώπων των δανειστών στην άσκηση του κυβερνητικού έργου, στα πλαίσια συναπόφασης, συνεργασίας και συνδιαλλαγής για ζητήματα που δεν αφορούν τη δανειακή συμφωνία (που αφορά αποκλειστικά και μόνο οικονομικά θέματα λήψης δόσεων και τήρησης οικονομικών υποχρεώσεων σχετικά με το χρέος), συνιστά κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα χέρια του πρωθυπουργού το σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Την πρότασή του για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στον πρωθυπουργό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Υπενθυμίζεται ότι το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, πρέπει να έχει ψηφιστεί μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχέδιο Κατρούγκαλου[…]

Περισσότερα »

Καμία λαϊκή κατοικία δεν θα εκπλειστηριαστεί διαβεβαιώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Η γενική δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας είναι απόλυτη και σε πλήρη ισχύ, διαμηνύει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα στη «Νέα Σελίδα». «Η δέσμευση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: Καμία λαϊκή κατοικία δεν επρόκειτο να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *