Στο Βατικανό την Πέμπτη ο Τσίπρας για συνάντηση με τον Πάπα

Κι όμως φαίνεται ότι η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία δεν έχει τέλος: Ιστορικής σημασίας συνάντηση θα έχει αύριο στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο Α.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί το απόγευμα της Τετάρτης για τη Ρώμη και θα τον συνοδεύουν ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, και ο Βάλτερ Μπάγιερ, συντονιστής του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού Transform! –από την Ελλάδα συμμετέχει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς.

Η ατζέντα της συνάντησης θα εστιάσει στα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της ανεργίας, στην επείγουσα ανάγκη ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής, καθώς και στη συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο με τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις αγωνίες, από διαφορετικές πλευρές, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των ανθρωπιστικών προβλημάτων εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων.

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ικανοποίηση γιατί η συνάντηση αποδεικνύει ότι μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το παράδειγμα και τις θέσεις της, απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αναζητεί δεσμούς συνεργασίας ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η «Μεγάλη μου αγάπη»… Μεγαλώνει και αλλάζει ώρα μετάδοσης

Η επίσημη εκπομπή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που διανύει την 3η χρονιά της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 5 το απόγευμα και θα είναι στον «αέρα» για δύο ολόκληρες ώρες, με ακόμη περισσότερες συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και αφιερώματα από όλες τις ομάδες και τα τμήματα του συλλόγου καθώς[…]

Περισσότερα »

Οι Παθογένειες υπεύθυνες για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική

Eπιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση… Στην άναρχη συγκρότηση του κράτους και την έλλειψη συντονισμού αποδίδει -μεταξύ άλλων- τις εθνικές τραγωδίες που έχουμε ζήσει την τελευταία δεκαετία στη χώρα από φονικές πυρκαγιές,

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *