Στο επίκεντρο των εργασιών η ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης

Συνάντηση εργασίας είχε στην Π.Ε. Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με την προϊσταμένη της ΚΣΤ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Στέλλα Χρυσουλάκη και στελέχη της ίδιας υπηρεσίας.

Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ άλλων, για τα εξής θέματα:

1) Η πορεία των αρχαιολογικών εργασιών για την ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, είναι προϋπολογισμού 700.000 € και έχουν απορροφηθεί μέχρι τώρα 337.000€.

2) Η ανάδειξη και η αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου της Ζέας, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Ήδη, έχει γίνει ανάθεση μελέτης για την διάσωση του θεάτρου και την εκτέλεση εργασιών για να γίνονται εκδηλώσεις.

3) Ανάδειξη της οχύρωσης του Πειραιά (Κονώνειο Τείχος). Ζητήθηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής νέα παράταση των εργασιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης υπογράμμισε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας αλλά και για την αξιοποίησή της στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επισκεπτών στις πόλεις.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνουν νέες συναντήσεις για την προώθηση των κοινών επιδιώξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη συνδρομή των δήμων της Αττικής στις πυρόπληκτες περιοχές ζητά η ΚΕΔΕ

Να συνδράμουν με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό, τους δήμους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ζητά από τους δήμους της Αττικής ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης απέστειλε σχετική επιστολή μετά από αίτημα βοήθειας του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει[…]

Περισσότερα »

Eκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου «Η Αργώ»

Σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.  Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι δωρητές που έχουν συμπαρασταθεί και στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια το σωματείο, μεταξύ των οποίων, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *