Στο «μικροσκόπιο» των τραπεζών τα εμβάσματα εξωτερικού

Ονομαστικό κατάλογο όσων βγάζουν χρήματα από τη χώρα ζητούν οι ρυθμιστικές Αρχές, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται εκροές προς το εξωτερικό.

Τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε εγρήγορση και υποβάλουν σε ενδελεχή έλεγχο κάθε έμβασμα που κατευθύνεται προς το εξωτερικό. Τα τραπεζικά στελέχη έχουν πάρει σαφείς εντολές να ελέγχουν διεξοδικά- στην κυριολεξία να περνάνε από το μικροσκόπιο- όλες τις συναλλαγές που αφορούν μεταφορές ποσών σε χώρες εντός ή εκτός της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, το τελευταίο διάστημα οι αναλήψεις ποσών από τα τραπεζικά γκισέ και τα ATM είναι αυξημένες κατά 40%, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fitch: Αμετάβλητο στo CCC το αξιόχρεο της Ελλάδας

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings διατήρησε χθες αμετάβλητο, στη βαθμίδα CCC, το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας, ανακοινώνοντας ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ιδιωτών πιστωτών «θα πάρει καιρό». Το πρόγραμμα στήριξης 86 δισ. ευρώ τριετούς διάρκειας που σύνηψε η Ελλάδα με τους διεθνείς πιστωτές τον Αύγουστο «μειώνει τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων της χώρας έναντι[…]

Περισσότερα »

Το τέλος των χάρτινων αποδείξεων για το αφορολόγητο

Η έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων – κάποια στιγμή μετά το Πάσχα- σημαίνει την ώρα της αλήθειας για το αφορολόγητο του 2017 και το «τέλος» των χάρτινων αποδείξεων. Για πρώτη φορά φέτος, το αφορολόγητο θα χτίζεται αποκλειστικά και μόνο με δαπάνες οι οποίες έγιναν με πλαστικό χρήμα ,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *