Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το υπουργείο Πρ. του Πολίτη

Την υπαγωγή του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει η κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο θέμα ήταν και των βασικότερων που συζητήθηκε στη σύσκεψη η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους ξεκινά «η θεσμική προετοιμασία» προς την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού ενώ όπως τονίζεται «κεντρική στόχευση είναι η προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης». Η κίνηση αυτή προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά τόσο για πιθανά προβλήματα στη σχέση του Υπουργού ?Εσωτερικών, Νίκου Βούτση με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση όσο όμως και για τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης αυτής, η οποία ήρθε μετά το κύμα καταλήψεων σε δημόσια κτήρια.

Επίσης συζητήθηκε η συγκρότηση μιας ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εσωτερικών Ν. Βούτσης, Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης.

Από πλευράς κυβέρνησης τονίζεται πως προχωρά απερίσπαστη στην υλοποίηση των προγραμματικών της δηλώσεων και άμεσα θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.

«Η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα», τονίζουν πηγές στο Μαξίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

48 βουλευτές της ΝΔ θέτουν ζήτημα για την δανειοδότηση του ομίλου Καλογρίτσα

Με την υπογραφή 48 βουλευτών, η ΝΔ θέτει ζήτημα για την δανειοδότηση του ομίλου Καλογρίτσα. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν σήμερα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, με θέμα: «”Ντοκουμέντα” διαπλοκής και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *