Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το υπουργείο Πρ. του Πολίτη

Την υπαγωγή του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει η κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο θέμα ήταν και των βασικότερων που συζητήθηκε στη σύσκεψη η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους ξεκινά «η θεσμική προετοιμασία» προς την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού ενώ όπως τονίζεται «κεντρική στόχευση είναι η προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης». Η κίνηση αυτή προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά τόσο για πιθανά προβλήματα στη σχέση του Υπουργού ?Εσωτερικών, Νίκου Βούτση με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση όσο όμως και για τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης αυτής, η οποία ήρθε μετά το κύμα καταλήψεων σε δημόσια κτήρια.

Επίσης συζητήθηκε η συγκρότηση μιας ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εσωτερικών Ν. Βούτσης, Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης.

Από πλευράς κυβέρνησης τονίζεται πως προχωρά απερίσπαστη στην υλοποίηση των προγραμματικών της δηλώσεων και άμεσα θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.

«Η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα», τονίζουν πηγές στο Μαξίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινάει η μάχη για την Συμφωνία των Πρεσπών

Αρχίζει σε λίγη ώρα στην Βουλή η «μάχη των μαχών», η συζήτηση δηλαδή για την Συμφωνία των Πρεσπών, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία. Αν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, η Συμφωνία θα εγκριθεί το βράδυ της Πέμπτης με μια σαφή πλειοψηφία, αφού στους[…]

Περισσότερα »

Ποιοι προηγούνται στη μάχη του σταυρού για την Ευρωβουλή

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, αλλά η εικόνα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη Χρυσή Αυγή 3, ενώ από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ. Ένας ευρωβουλευτής για τους ΑΝΕΛ. Δείτε ποιοι προηγούνται. Με ενσωμάτωση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *