Στο 1,15 ευρώ ανά λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στο 1,15 ευρώ ανά λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί, με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα διατίθεται από τον Οκτώβριο, επισημαίνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εξειδικεύοντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο κ. Σταϊκούρας τονίζει ότι για νοικοκυριό που δικαιούται και το επίδομα θέρμανσης, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 80 λεπτά το λίτρο, χαμηλότερη δηλαδή κατά 23,4% έναντι της τιμής του Απριλίου 2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών το επίδομα το οποίο χορηγήθηκε ανήλθε περίπου στα 175 εκατ. ευρώ, έναντι 86 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 12,9% την περίοδο Οκτωβρίου 2013-Απριλίου 2014, έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2012-2013.  Έτσι, για νοικοκυριό που δικαιούται επίδομα θέρμανσης, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,80 ευρώ/λτ., τιμή δηλαδή χαμηλότερη κατά 0,245 ευρώ/λτ. ή 23,4%, έναντι της τιμής του Απριλίου 2012 (1,045 ευρώ/λτ.), τελευταίας τιμής προ της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία

Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, στην Ελλάδα. Η αποστολή έφθασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10:15 θα είχε συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *