Στόχος η επίτευξη συμφωνίας έως το τέλος της εβδομάδας

Η κυβέρνηση θα κινηθεί με ταχύτητα ώστε έως το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει μία οριστική και βιώσιμη συμφωνία, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της ολοκλήρωσης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

«Θέλουμε μία βιώσιμη και οριστική λύση, η οποία θα βάλει ένα τέλος στη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε, κατέθεσε σήμερα τις ελληνικές προτάσεις, όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική.
Περιγράφοντας τους πυλώνες της συμφωνίας, εξήγησε ότι βασική κατεύθυνση θα είναι μία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει ένα ισχυρό πακέτο επενδύσεων, αλλά και την έναρξη συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, η διαδικασία θα είναι ταχύτατη με στόχο να υπάρχει κατάληξη ως το τέλος της εβδομάδας» υπερθεμάτισε ο κ. Τσίπρας.
Όπως εξήγησε, η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για μία συμφωνία βιώσιμη που θα δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση.
«Συνειδητοποίησα ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός θα παραστεί το πρωί της Τετάρτης στην συζήτηση προτεραιότητας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της Τρίτης καθώς και της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ε.Κ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συμμετάσχουν στη συζήτηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα Γαλλίας στην ολομέλεια του Ε.Κ. στο Στρασβούργο.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα προεδρεύσει της συζήτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Βαρουφάκης: Αποχωρώ από το υπουργείο Οικονομικών

Την αποχώρησή του από το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε ο Γ. Βαρουφάκης.«Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα ‘εκτιμούσαν’ την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για[…]

Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν απομένει πολύς χρόνος στην κυβέρνηση

Για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, πριν ακόμα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, που στον απόηχο μίας σειράς «παραφωνιών» στους χειρισμούς της κυβέρνησης, βλέπουν γρήγορα εκλογές. Ήδη, στην Κουμουνδούρου βλέπουν την αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση να έχει αρχίσει, ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης έχει εκφράσει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *