Στόχος μας 6-7 δόσεις στη φορολογία εισοδήματος

“Αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να έχουμε περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Μπορεί να είναι και 6 και 7 δόσεις. Αλλά αυτά είναι θέματα διαπραγμάτευσης”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Τον στόχο της κυβέρνησης να επιτύχει μεγαλύτερο καταμερισμό των δόσεων της φορολογίας εισοδήματος αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.
Όπως είπε αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι να υπάρξουν 6 ή 7 δόσεις και εξήγησε:

“Ούτε τον Ζορό κάνουμε, ούτε τον Προμηθέα. Δηλαδή είναι συγκεκριμένα τα πράγματα για το πως λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα δεν μπορούμε να παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις όταν υπάρχει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Η πολιτική μας θέση είναι να έχουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις διαμοιρασμένες σε όσο γίνεται περισσότερους μήνες. Αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να έχουμε περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Μπορεί να είναι και 6 και 7 δόσεις. Αλλά αυτά είναι θέματα διαπραγμάτευσης”.

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης με τις περισσότερες δόσεις η κυβέρνηση στοχεύει στο να μην υπάρχουν δύο ή τρεις φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες τον ίδιο μήνα και παρατηρείται αδυναμία πληρωμής. Ο ίδιος εξηγώντας τι σήμαινε η αναφορά του για υψηλούς μισθούς είπε:

“Αυτό που είπα είναι ότι ακούμε κάποιους τώρα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να ανησυχούν για το τι θα γίνει με τους μισθούς και τη φορολογική επιβάρυνση των 1.500 και των 2.000 ευρώ, όταν τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε μια τρομερή πτώση σε μισθούς και συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν μιλούσαν καθόλου αυτοί οι κύριοι. Είπα λοιπόν ότι πολύ σωστό είναι κάποιος να παίρνει έναν μεγάλο μισθό αλλά να δούμε και το τι γίνεται γύρω μας.

Δεν είπα πουθενά ότι ένας μισθός 1.500 ευρώ είναι ένας μεγάλος μισθός. Εάν χρειαστεί στη φορολογία εισοδήματος να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση αυτό γίνεται με πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και στα πολύ υψηλά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναρτήθηκαν οι χάρτες για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκαν οι χάρτες στους οποίους προσδιορίζονται οι περιοχές σε Ιόνιο και Κρήτη που παραχωρούνται για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Οπως αναφέρουν οι αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκη, πρόκειται για μια θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα και δυο θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης. Η[…]

Περισσότερα »

Σκέψεις παράτασης έκτακτης εισφοράς για τα μισθολογικά των ένστολων

Σχέδια παράτασης της έκτακτης εισφοράς έως το 2016 καλλιεργούνται στην κυβέρνηση προκειμένου να μην ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό από την αναπροσαρμογή των μισθών των ένστολων και ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες δικαστικές αποφάσεις. Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, διαμορφώνεται πλέον ο κίνδυνος, εκεί που καλλιεργούνταν κλίμα σταδιακής μείωσης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *