Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Του Νίκου Παρασκευά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έγινε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού από τον δήμαρχο και φορείς της πόλης με αίτημα να μη γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές γιατί από τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί θα είναι όλος ο δήμος σε… κατάσταση πολιορκίας για όσο διάστημα (σ.σ.: μπορεί και 12 μήνες!) θα διαρκεί η διαδικασία.

Όπως είπε ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης, στο Κανάλι 1, δίπλα από τις φυλακές υπάρχει συγκρότημα σχολείων αλλά και παιδικός σταθμός του δήμου και δεν είναι δυνατόν οι μικροί μαθητές να περνάνε μέσα από… μπλόκα της Αστυνομίας για να πάνε στο σχολείο τους. Υπάρχουν κατάλληλοι χώροι στο Δικαστικό Μέγαρο στην Αλεξάνδρας που προσφέρουν καλύτερες δυνατότητες για τη διεξαγωγή της δίκης, ενώ δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στην κοινωνία.

Το θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, την προηγούμενη Δευτέρα, μετά από αίτημα της Ελπίδας Παντελάκη (σ.σ.: που ηγείται του συνδυασμού του ΚΚΕ), η οποία ζήτησε να εκφράσει ο δήμος την αντίθεσή του στη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό. Ο δήμαρχος Γ. Μώραλης τόνισε ότι όλοι οι δήμοι του Πειραιά έχουν αποφασίσει να έχουν κοινή γραμμή σε παρόμοια ζητήματα αιχμής (όπως των Λιπασμάτων, του ΟΛΠ κ.λπ.), και ως εκ τούτου υπάρχει ανοικτή γραμμή με τον δήμαρχο Κορυδαλλού. Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κατσαφάδος ρώτησε γιατί δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον και για τη δίκη των «Πυρήνων της Φωτιάς», που γίνεται εδώ και μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Κόκκαλης: Ο απολογισμός της πενταετούς θητείας στο Δ Πειραιά

Τον απολογισμό της πενταετούς θητείας του στο Δήμο Πειραιά ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Κλιματική Αλλαγή, παρουσίασε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά ο Πέτρος Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για ένα κερδισμένο στοίχημα εξωστρέφειας, αποτελεσματικότητας, ανταγωνιστικότητας και συμμετοχής, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνεργάτες[…]

Περισσότερα »

ΟΠΑΝ: Νέοι κλειστοί πάγκοι σε πέντε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, προχώρησε στην τοποθέτηση δέκα νέων κλειστών πάγκων σε πέντε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του Πειραιά, στο πλαίσιο ανακαινίσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας. Συγκεκριμένα ο Ο.Π.Α.Ν. τοποθέτησε από δύο κλειστούς πάγκους,  σε δύο γήπεδα στα Καμίνια, σε ένα γήπεδο στη Φρεαττύδα,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *