Συλλεκτικό γραμματόσημο “Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας”

Συλλεκτικό γραμματόσημο  κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Τιτλοφορείται «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015» και είναι στη δ ιάθεση του κοινού από την Τετάρτη 20 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 στον Πειραιά, ενώ σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Το γραμματόσημο εντάσσεται στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Επέτειοι – Γεγονότα» των ΕΛΤΑ και έχει εκδοθεί σε 500 χιλιάδες τεμάχια. Έχει φιλοτεχνηθεί από τη Μυρσίνη Βαρδροπούλου και σε αυτό διακρίνεται η πολύχρωμη κάτοψη της πόλης από τη μία πλευρά και η αντεστραμμένη προοπτική της θάλασσας από την άλλη, που επιδιώκουν να νοηματοδοτήσουν το περιεχόμενο του με το γιορτινό ύφος των ημερών, διατηρώντας κυρίαρχο το στοιχείο της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων. Για τη σχεδίαση και κυρίως για τις ανάγκες της σμίκρυνσης του γραμματοσήμου, χρησιμοποιήθηκε η μικτή τεχνική γραφιστικών και εικαστικών τεχνών.

Συγχρόνως, κυκλοφορεί από τα ΕΛΤΑ και Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας ιδιαίτερης συλλεκτικής αξίας, με το επικολλημένο γραμματόσημο σφραγισμένο με την ειδική σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού 100 38, Αθήνα) μέχρι την απόσυρσή τους στις 19 Μαΐου 2016, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετακομίζουν τα Δικαστήρια Πειραιά

Την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου της πρώην «Ραλλείου Σχολής», για την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά, αποδέχτηκε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Η απόφαση ελήφθη κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ οι επιμέρους όροι της παραχώρησης θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών.  «Η εν[…]

Περισσότερα »

Συνεργασία Δήμου Πειραιά με τον εκπαιδευτικό οργανισμό AEGEAN ΟΜΗΡΟΣ COLLEGE

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του  Εκπαιδευτικού Οργανισμού Aegean Όμηρος College κ. Νίκος Μακρυπλίδης, στο Δημαρχείο Πειραιά. Το Σύμφωνο συνεργασίας περιλαμβάνει κοινωνικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και εθελοντικές δράσεις που θα υλοποιηθούν στην πόλη του Πειραιά. Παρόντες στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ήταν ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *