Συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας διαβλέπει το Blomberg

Η Ελλάδα και η Γερμανία επιδιώκουν μία συμφωνία για τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς και οι δύο πλευρές διαμηνύουν την επιθυμία για συμβιβασμό, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Γερμανία δεν θα επιμείνει να συνεχισθεί το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας με όλα τα στοιχεία του, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο Γερμανούς αξιωματούχους. Εφόσον επιμηκυνθεί το πρόγραμμα, σημείωσαν οι αξιωματούχοι, η Γερμανία θα είναι ανοικτή να συζητήσει για το μέγεθος των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και για τους όρους πώλησης δημόσιας περιουσίας.

H βελτίωση στην είσπραξη των φόρων και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει τη γερμανική στήριξη και η επίτευξη συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις συνολικές δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεσμευθεί για την επίτευξη πρωτογενών δημοσιονομικών πλεονασμάτων, εφόσον αυτά είναι μικρότερα από το 4% του ΑΕΠ που προβλέπονται σήμερα, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να κάνει συμβιβασμό όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ένας αξιωματούχος, σημειώνει το Bloomberg.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Επίδειξη δύναμης στη δικαστική εξουσία η δήλωση Χαρδούβελη…”

Για επίδειξη δύναμης της εκτελεστικής εξουσίας απέναντι στη δικαστική έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαιοσύνη». «Ο κ. Χαρδούβελης προφανώς πιστεύει ότι του επιτρέπεται να δηλώνει ότι θα παρακάμψει τις δικαστικές[…]

Περισσότερα »

“Κορυφώνονται οι διπλωματικές διεργασίες για τους 2 στρατιωτικούς”

Επιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση… Για διαφορετική ρητορική με ίδια όμως κατεύθυνση μεταξύ Σύριζα-Ανελ, έκανε λόγο στο Κανάλι Ένα ο βουλευτής Σύριζα Σταύρος Αραχωβίτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Καμένου

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *