Συμφωνία με νικητή στα σημεία τον Κυρ. Μητσοτάκη

Με μια λύση που ικανοποιεί αρχικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνει όμως και ένα μικρό παράθυρο προς την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, έληξε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα της απόλυσης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, προκηρύσσονται άμεσα προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, ενώ όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται κανείς και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ μένει ένα ανοιχτό παράθυρο, μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ, και για άλλες προσλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Βενιζέλο, είπε ότι δεν μπορεί τώρα να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, αφού, αν προσληφθούν άλλοι 283 υπάλληλοι στα ΑΕΙ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έπρεπε αφενός να τους βρει από κάποιο άλλο υπουργείο, προκειμένου να συμπληρώσει των αριθμό των απολύσεων που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους (περίπου 6500), ενώ ο Κ. Μητσοτάκης θα βρισκόταν αντιμέτωπος και με ανάλογα αιτήματα, όπως αυτό του κ. Λοβέρδου, και από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και από τον Αργύρη Ντινόπουλο, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια θέση με τον νέο υπουργό Παιδείας.

Πηγή :naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Την παραίτησή του για λόγους υγείας, υπέβαλε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος. Σε ανακοίνωσή της η ΔΙΣ αναφέρει ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος απευθύνει και εκφράζει τον έπαινό Της προς τον Σεβασμιώτατο κ. Κωνσταντίνο για την μακρά διακονία του στην Εκκλησία. Επίσης αποφάσισε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *