Συνέντευξη Γιάννη Μώραλη στο Σταθμό «Kontra»

Βασικά σημεία συνέντευξης υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννη Μώραλη στο «Kontra» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα

Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Πειραιά

Από την αρχή θέσαμε ως στόχο και όραμα να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Είναι αυτονόητο ότι για να μειωθεί η ανεργία, χρειάζεται ανάπτυξη στον Πειραιά η οποία θα έρθει με πολύ συγκεκριμένους τρόπους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να περιμένει από την κυβέρνηση παραπάνω πόρους. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε χρήματα από το τρέχον και το νέο ΕΣΠΑ και να προσελκύσουμε ιδιωτικά κεφάλαια. Ο Πειραιάς έχει σημαντικούς ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν, όπως τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλους.

Στην θητεία Μιχαλολιάκου χάθηκαν ευκαιρίες για ανάπτυξη

Χάθηκαν ευκαιρίες εδώ και 3,5 χρόνια και αυτό καταλογίζεται από την πλευρά μας στον κ. Μιχαλολιάκο γιατί δεν διεκδίκησε κονδύλια της Περιφέρειας αλλά και του ΕΣΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν το εμπόριο, την κρουαζιέρα. Πρέπει να φρενάρουμε τις απολύσεις και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται, άξονας μπορεί να είναι η γαλάζια ανάπτυξη, πόλεις λιμάνια όπως είναι ο Πειραιάς. Τα κονδύλια θα επενδυθούν στη ναυτιλία. Το λιμάνι πρέπει να συμβαδίζει με την πόλη. Για να έρθουν οι ναυτιλιακές εταιρείες στον Πειραιά πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Να βάλουμε τέλος στην παλαιοκομματική νοοτροπία

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι άνθρωποι από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους στηρίζουν μια υπερκομματική προσπάθεια στον Πειραιά. Η οικογένεια του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε αναφορά στη δεξιά, η οικογένεια μου ήταν κεντροαριστερή. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, ο Πειραιάς δεν έχει περιθώρια να στέκεται σε κομματικούς σχηματισμούς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να συγκρουστούμε. Είχε δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων. Όταν ένας Δήμαρχος έχει κομματική στήριξη πως θα συγκρουστεί; Ο παλαιοκομματισμός και η κομματική ταυτότητα δεν παραδίδονται. Εμείς θα κινητοποιήσουμε την πόλη. Δεν στεκόμαστε στα κόμματα και σαφώς το πολιτικό στίγμα δεν καθορίζει τους στόχους μας.

Η κρίση βρήκε ανοχύρωτο τον Δήμο Πειραιά

Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ένα πρόσωπο που για δεκαετίες ήταν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εμείς μεγαλώσαμε στην αγορά, στον ανταγωνισμό. Αυτά θέλουμε να φέρουμε στον Δήμο, να εμφυσήσουμε μια άλλη νοοτροπία Διοίκησης. Να δώσουμε στους εργαζόμενους του Δήμου, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα, τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερα. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει ενέργειες για να μην βρει η κρίση ανοχύρωτο τον Πειραιά.

Βάζουμε τον πήχη ψηλά για το λιμάνι της καρδιάς μας

Δε μπορεί να είναι ικανοποιημένος ένας δημότης επειδή καθάρισε ένα μικρό κομμάτι της πόλης. Όταν ανέλαβε τον Δήμο ο κ. Μιχαλολιάκος η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε αποτύχει στον τομέα καθαριότητας. Δεν θέλουμε να έχουμε αυτό το όραμα για τον Πειραιά, τόσο χαμηλές προσδοκίες. Θα βάλουμε τον πήχη ψηλά για μικρά και μεγάλα έργα στο λιμάνι της καρδιάς μας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές και πιστεύω πως ο κόσμος θα κρίνει θετικά το έργο μας.

Σχέση σεβασμού και εκτίμησης με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ

Με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ έχω σχέση πριν την υποψηφιότητά μου και λόγω Ολυμπιακού. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Ο ρόλος της εκκλησίας δεν είναι να υποστηρίζει τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Η άριστη σχέση προϋπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστούμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος αν ισχύει ότι η εκκλησία στηρίζει τον συνδυασμό μας. Σε ό,τι αφορά στην κοινωνική πολιτική, σκοπός μας δεν είναι να συντηρήσουμε τα συσσίτια αλλά να τα μειώσουμε, βρίσκοντας δουλειές στους πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη τον Δήμο Πειραιά

Συνεχίζεται αυτές τις μέρες η αντιπαράθεση αν μας στηρίζει ο Ολυμπιακός ή αν ο κ. Μαρινάκης θέλει να γίνει Μπερλουσκόνι,  ωστόσο αν εστιάζουμε σε αυτά, δεν θα μιλήσουμε ποτέ με τους αντιπάλους για τα προβλήματα του Πειραιά. Στον Ολυμπιακό μάθαμε να ξεπερνάμε κόμματα και αντιθέσεις, να βάζουμε στόχους και να τους επιτυγχάνουμε. Ο Ολυμπιακός δεν έχει  ανάγκη τον Δήμο Πειραιά, τα πάει περίφημα. Στον Ολυμπιακό ποτέ δεν βάλαμε μπροστά στις διεκδικήσεις μας τα κόμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Οι δημοτικοί[…]

Περισσότερα »

Ενεργή συμμετοχή της Περ. Αττικής στο 16ο Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά

Τις σημαντικές δυνατότητες που έχει η Αττική να εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία στηρίζει με την αιγίδα της και συμμετέχει και φέτος στο 16ο Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά «East Med Yacht Show», που διοργανώνεται στη Μαρίνα Ζέας από τις 4 έως τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *