Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

0 σχόλια ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 12-3 στις 17:00 στο Δημαρχείο Πειραιά το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης  με 27 θέματα εντός της ημερήσιας διάταξης συγκεκριμένα:
ΘΕΜΑ 1ο: «Λήψη απόφασης για κλείσιμο έξι λογαριασμών του Δήμου στο Τ.Π. & Δανείων και μεταφορά των υπολοίπων τους στο λογαριασμό της δανειακής σύμβασης του Δήμου με το Τ.Π.Δ.».
ΘΕΜΑ 2ο: «Έγκριση των προτάσεων για προσθήκες Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων & Ειδικοτήτων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας του Δήμου Πειραιά».
ΘΕΜΑ 3ο: «Έγκριση Προϋπολογισμού Ειδικώς Ανεγνωρισμένου Φιλανθρωπικού Σωματείου (ΝΠΙΔ), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εδάφιο 11 παρ. 3B του άρθρου 94 του Ν.3852/10».
ΘΕΜΑ 4ο: «Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών, αξιολόγησης προσφορών εργασιών και επιτροπής βεβαίωσης καλής εκτέλεσης παροχής υπηρεσιών».
ΘΕΜΑ 5ο: «Λήψη απόφασης για τον ορισμό υπευθύνου έργου στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: 1) Συνέργεια για την απασχόληση στο Δήμο Πειραιά κωδ. ΟΠΣ 457563 από την Α.Σ. ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ & 2) Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά από την Α.Σ. ΚΑΝΘΑΡΟΣ».
ΘΕΜΑ 6ο: «Αναγκαιότητα υλοποίησης δράσεων».
ΘΕΜΑ 7ο: «Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου του Δήμου μας στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Καραβά, επί των οδών Χειμάρρας και Τριπόλεως στην περιοχή του Βώκου».
ΘΕΜΑ 8ο: «Λήψη απόφασης για: 1) παράταση της συμβατικής προθεσμίας του έργου: Κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στο κτήμα Δηλαβέρη κατά 40 ημέρες, δηλ. μέχρι 18 Απριλίου 2014 & 2) παράταση της προθεσμίας παράδοσης λοιπού εξοπλισμού (στόρια) για τις ανάγκες της Δ/νσης Αρχ/κού και Λ.Τ.Ε. κατά ένα μήνα».
ΘΕΜΑ 9ο: «Έγκριση μετάβασης: 1) μονομελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά, για τη συμμετοχή στο εργαστήριο του έργου Mobile 2020, στο οποίο θα παρουσιαστεί το έργο cyclecities-INTERREG IVC, στο Szentendre της Ουγγαρίας από 28-30 Απριλίου 2014 & 2) μονομελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά, για τη συμμετοχή στην 3η διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου (MED) SMILE-Smart green Innovative urban Logistics for energy efficient Mediterranean cities, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 19-22 Μαϊου 2014».
ΘΕΜΑ 10ο: «Προμήθεια βασικών ειδών διατροφής τα οποία θα διανεμηθούν, μέσω διατακτικών, σε οικονομικά αδύνατους δημότες και κατοίκους μας, εν όψει των εορτών του Πάσχα».
ΘΕΜΑ 11ο: «Αποδοχή προσφοράς, 10 τόνων πορτοκαλιών και 960 κιλών αλευριού, του Δήμου Χανίων προς το Δήμο Πειραιά, προκειμένου να διατεθούν σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες».
ΘΕΜΑ 12ο: «Έγκριση εξάμηνης πρακτικής άσκησης στο Δήμο Πειραιά: 1) της τελειόφοιτης σπουδάστριας του Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.), του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, Κλαδιά Ευανθίας του Νικολάου & 2) της τελειόφοιτης σπουδάστριας του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, Τσίρου Γεωργίας του Αθανασίου και των σχετικών δαπανών».
ΘΕΜΑ 13ο: «Ανανέωση συνδρομής: 1) στο δεκαπενθήμερο περιοδικό ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ για το έτος 2014 & 2) στο τριμηνιαίο περιοδικό ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ για το έτος 2014».
ΘΕΜΑ 14ο: «Ανάκληση της υπ΄αρ. 14/14-1-14 απόφασης Δημ. Συμβουλίου, που αφορά στην έγκριση γενομένης δαπάνης ποσού 965,71 € (συμπ/νου ΦΠΑ) για την πραγματοποίηση τρίμηνων εκδηλώσεων με θέμα: “Δράσεις Πολιτισμού”».
ΘΕΜΑ 15ο: «Έγκριση γενομένης δαπάνης ποσού 990,31 € (συμπ/νου ΦΠΑ), που αφορά στην πραγματοποίηση τρίμηνων εκδηλώσεων με θέμα: “Δράσεις Πολιτισμού” σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.».
ΘΕΜΑ 16ο: «Έγκριση πραγματοποίησης εκδήλωσης της Δ/νσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. με θέμα: 1) “Μάνη: Λουλούδι από Πέτρα-Τιμούμε το Γιάννη Ρίτσο και τη Μάνη” και διάθεση πίστωσης 950 € και 2) “Εαρινό Ταχυδρομείο” και διάθεση πίστωσης 850 €».
ΘΕΜΑ 17ο: «Έγκριση πραγματοποίησης: 1) της Ημερίδας για το Ρολόϊ του Πειραιά που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, 2) της δράσης “Ενημέρωση για πρόληψη-έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού” σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου “Αγκαλιάζω”, το Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ και το Μαιευτήριο ΡΕΑ & 3) των πασχαλινών εκδηλώσεων στα έντεκα (11) Κέντρα Αγάπης & Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) του Δήμου Πειραιά και διάθεση των σχετικών πιστώσεων».
ΘΕΜΑ 18ο: «Έγκριση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 2014 και διάθεση της σχετικής πίστωσης».
ΘΕΜΑ 19ο: «Επιστροφή ποσού 160,00 €, ως αχρεωστήτως καταβληθέν, στον κ. ΜΙΛΙΓΓΗ Απόστολο του Χρήστου».
ΘΕΜΑ 20ο: «Επιστροφή, αχρεωστήτως καταβληθέντος, Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) σε δύο μισθωτές του Δήμου μας, που κατέβαλαν το φόρο για τα έτη 2011-2012-2013».
ΘΕΜΑ 21ο: «Έγκριση των αποφάσεων της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, για τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 18/11/13, με τις οποίες συμβιβάστηκε η ΝΤΟΡΟΤΑ ΜΟΥΝΚΟ & ΣΙΑ Ε.Ε., για απόδοση τέλους επί των ακαθαρίστων 2%-5% χρήσης 2005-2006-2007».
ΘΕΜΑ 22ο: «Διαγραφή της υπ΄αριθμ.: 1) 537/2000 εγγραφής, από το βεβαιωτικό κατάλογο αποχετευτικών αγωγών οριστικού δικτύου, για το ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νάξου και Προποντίδος 82, για ποσό 846,64 € & 2) Σ442/2005 εγγραφής από το βεβαιωτικό κατάλογο συνδέσεων με αποχετευτικό αγωγό οριστικού δικτύου, για ποσό 970,20 €, για το ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Πατρών 66, στο όνομα ΖΕΝΤΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ».
ΘΕΜΑ 23ο: «Απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής χρεών των οφειλετών: Σταματάκου Ιωάννη, Χάλαρη Φωτεινής, Σακελλάκη Ιωάννη, Βούλγαρη Μαρίας, Μιχαλοπούλου Ελένης, Δαβάκη Μαρίας-Ευαγγελίας, Παπάζογλου Παναγιώτη & Κέτση Θωμαϊδας».
ΘΕΜΑ 24ο: «Μερική διόρθωση των με αριθμό 5344/2013 & 5380/2013 χρηματικών καταλόγων για τα επιβαλλόμενα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής, στην οικοδομή επί της οδού Ακτή Μιαούλη 41, φερόμενου ιδιοκτήτη Αλμυρούδη Σαράντη του Κων/νου».
ΘΕΜΑ 25ο: «Παραχώρηση διαφημιστικών όψεων στεγάστρων προκειμένου να προβληθεί η Ημερίδα για το Ρολόϊ του Πειραιά».
ΘΕΜΑ 26ο: «Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Χέϋδεν έναντι του αριθ. 8 σε μήκος τεσσάρων μέτρων».
ΘΕΜΑ 27ο: «Λήψη απόφασης για: 1) Καταστροφή και ανακύκλωση άχρηστου υλικού που βρίσκεται στο Δημαρχείου Πειραιά επί της οδού Δραγάτση 12 & 2) Καταστροφή άχρηστου υλικού (πλαστικοί κάδοι & πλαστικά καπάκια κάδων), που βρίσκονται στο χώρο της αποθήκης Υλικών-Καυσίμων & Λιπαντικών της Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης επί της Ρετσίνα 45».

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες: