Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης στον Πειραιά

Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης, με απώτερο στόχο τη μεταφορά όλων των προσφύγων και μεταναστών στο Σκαραμαγκά και άλλες δομές φιλοξενίας, μέχρι το Πάσχα.
«Ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, θα συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα στελέχη του λιμενικού με τη βοήθεια εθελοντών καταβάλουν προσπάθεια να πείσουν τα 450 άτομα που διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 να μετακινηθούν προς το κτίριο της Πέτρινης Αποθήκης και τον σταθμό της Ε-1.

Συνολικά 54.062 πρόσφυγες καταμετρήθηκαν στην ελληνική επικράτεια στις 8 το πρωί από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τον καθορισμό των κριτηρίων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε προσφυγόπουλα από τη Συρία και άλλες χώρες να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα αφορά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Σγουρός: Σε θετική κατεύθυνση το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης του Δ. Πειραιά

Σε θετική κατεύθυνση με στόχο την άρση των ανισοτήτων, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την ανάδειξη του Πειραιά σε εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο κινείται το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που εκπονήθηκε από το Δήμο, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Γιάννης Σγουρός. Το σχέδιο[…]

Περισσότερα »

Γ. Πατούλης: “Θέλω να πιστεύω ότι και ο κ. Σκουρλέτης είναι υπουργός όλης της Αυτοδιοίκησης”

Με αφορμή τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη του ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, σχετικά με τη στάση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη διαδικασία του διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης o Προέδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: “Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *