Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης στον Πειραιά

Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης, με απώτερο στόχο τη μεταφορά όλων των προσφύγων και μεταναστών στο Σκαραμαγκά και άλλες δομές φιλοξενίας, μέχρι το Πάσχα.
«Ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, θα συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα στελέχη του λιμενικού με τη βοήθεια εθελοντών καταβάλουν προσπάθεια να πείσουν τα 450 άτομα που διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 να μετακινηθούν προς το κτίριο της Πέτρινης Αποθήκης και τον σταθμό της Ε-1.

Συνολικά 54.062 πρόσφυγες καταμετρήθηκαν στην ελληνική επικράτεια στις 8 το πρωί από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τον καθορισμό των κριτηρίων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε προσφυγόπουλα από τη Συρία και άλλες χώρες να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα αφορά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδριάζει την Τετάρτη 29-6 στις 16 :00 στο Δημαρχείο Πειραιά το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με τα εξής Θέματα Ημερήσιας Διάταξης ΘΕΜΑ 1ο: «Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2016». ΘΕΜΑ 2ο: «Τροποποίηση της με αριθ. 1/2016 απόφασης Δημ. Συμβουλίου, που αφορά στον καθορισμό των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους 2016, σύμφωνα με το[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Διευκρινίσεις για τα σκουπίδια

Με αφορμή ερωτήματα δημοτών στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά σχετικά με τη συσσώρευση απορριμμάτων σε κάποιους δρόμους του Πειραιά, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ως ακολούθως : «Στις 31 Μαρτίου έληξαν οι 250 συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι αποτελούν το 60% του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *