Συνεχείς παραβίασεις της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας

Της Σταυρούλας Μίντζολη

Αναγνωρίζονται πλέον και από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) οι παραβιάσεις των διεθνών δεσμεύσεων της Ελλάδας, σχετικά με τα ελάχιστα όρια κοινωνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η εν λόγω απόφαση, αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο στην αναγνώριση των παράνομων και απαράδεκτων «μνημονιακών» μέτρων λιτότητας σε βάρος των παροχών κοινωνικής ασφάλισης και ασφάλειας. Δυστυχώς, η ΔΟΕ έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ενώ με το να βγάζει συνεχώς εκθέσεις, χωρίς να υλοποιούνται, δεν έχει νόημα, δήλωσε μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο Γενικός Γραμματέας της συνομοσπονδίας, Νικόλαος Κιουτσούκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κιουτσούκης, είναι η τέταρτη συνεχόμενη παρέμβαση για παραβίαση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας και των ελάχιστων ορίων κοινωνικής ασφάλισης από την ελληνική κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση κωφεύει· και μαζί της κωφεύει δυστυχώς και η Ε.Ε. Αυτό όμως δε μπορεί να συνεχιστεί. Η ΓΣΕΕ πρέπει να σύρει την ελληνική κυβέρνηση στα δικαστήρια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να βάλουμε ένα τέλος στη ζούγκλα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας, συμπλήρωσε ο κ Κιουτσούκης.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο και για την απόφαση που αναμένουν, από το 2012, με την οποία ζητήθηκε από το ΣτΕ, η ακύρωση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ 6/2012 Μνημόνιο ΙΙ), καθώς με την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων, επιβλήθηκαν δραματικές μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, παραβιάστηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατεδαφίστηκε το σύστημα των συλλογικών ρυθμίσεων στη χώρα. Εάν είχαμε την απόφαση αυτήν είτε θετική είτε αρνητική, θα είχαμε προσφύγει σε ανώτερα δικαστήρια, προκειμένου να διασφαλιστούν τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό

Κλειστός θα είναι αύριο από τις 16:30 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους Κούρδους της Αφρίν που διοργανώνουν στα Προπύλαια η ΛΑΕ, μαζί με οργανώσεις Κυπρίων στην Ελλάδα και τους Κούρδους που ζουν στη χώρα. Η διέλευση των συρμών θα γίνεται κανονικά χωρίς να πραγματοποιείται στάση στον συγκεκριμένο σταθμό.

Περισσότερα »

3η Παγκοσμίως και φέτος η Ελλάδα στις “Γαλάζιες Σημαίες”

Αναβαθμίζεται η εικόνα της Ελλάδας στην διεθνή κονίστρα της Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Προστασίας με την πραγματοποίηση της 1ης επίσημης τελετής ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» σήμερα στην Χαλκιδική με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE). Πρόκειται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *