Συνταξιούχοι: Ζητάμε ανακεφαλαίωση των Ταμείων μας

Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Σε κινητοποιήσεις προέβησαν το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το ασφαλιστικό με βασικά αιτήματά τους οι μη περικοπές των, ήδη μειωμένων, συντάξεων, η ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων τους, η αναβάθμιση της περίθαλψης και η ενίσχυση του εισοδήματος τους.

«Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά για τα οποία δουλέψαμε τόσα χρόνια» ανέφερε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 οΠρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων των ΕΛ.ΤΑ, Αναστάσιος Γεωργιάδης συμπληρώνοντας, «δεν θέλουμε να είμαστε, πλέον, τα υποζύγια της κρίσης. Ζητάμε ανακεφαλαίωση των Ταμείων όπως έγινε στις τράπεζες καθώς το PSI ισχύει και για εμάς»

Κλείνοντας εκτόξευσε μύδρους εναντίον της κυβέρνησης: «Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα ανοσιούργημα καθώς η κυβέρνηση προβαίνει σε κινήσεις για να στερήσει τα δικαιώματά μας, αυτά τα οποία κατακτήσαμε δίνοντας μεγάλο αγώνα. Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να βρεθεί λύση και να δικαιωθούμε».

Οι συνταξιούχοι αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους «μέχρι να δικαιωθούν» όπως χαρακτηριστικά είπαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπ. Εργασίας: Ανακριβές ότι απορρίπτουν οι θεσμοί το πάγωμα των οφειλών

Ανακριβή χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας σημερινά ρεπορτάζ που παρουσιάζουν τους εκπροσώπους των θεσμών να «φρενάρουν» ή και να απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου του 2017, προσθέτοντας ότι θα συνδιασθούν με την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους προς τα ταμεία. Η ανακοίνωση του[…]

Περισσότερα »

Η Χαρά Τζαναβάρα έφυγε μέσα στην τρομακτική σιωπή αυτής της τραγικής συγκυρίας

Πράγματι, στη περίπτωση της Χαράς ο τίτλος από το κείμενο αποχαιρετισμού της «Εφ.Συν». στη Χαρά Τζαναβάρα τα λέει όλα. Η Χαρά υπήρξε μία ακόμη εκπρόσωπος της σχολής που θέλει τους άξιους δημοσιογράφους να ζουν μέσα από το έργο τους και όχι στα τηλεπαράθυρα και στα δημοσιοσχετίστικα πάνελς. Της ευχόμαστε καλό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *