ΣΥΡΙΖΑ : «Καταργήστε τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση»

Η πολιτική πίεση που επί δύο ημέρες ασκούσε η ΝΔ για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αναδίπλωση, καθώς πριν λίγο το γραφείο Τύπου του κόμματος όχι μόνο υποσχέθηκε ότι θα καταργηθεί, αλλά… ζήτησε από υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση του μέτρου.

Καταλύτη αποτέλεσε η σχετική απάντηση της εκπροσώπου του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, η οποία επισήμανε το μεσημέρι ότι η Κομισιόν δεν απαίτησε την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Η ΝΔ, ευλόγως, «έκανε σημαία» την δήλωση της εκπροσώπου του κ. Μοσκοβισί, επιχειρώντας, προεκλογικά, να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία γι’ αυτό το μέτρο.

Ως εκ τούτου, η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή της, προχώρησε σε ολική αναδίπλωση. «Η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών. Η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε», επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου.

Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά». «Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση, «η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Χουλιαράκης: Μείωση ΦΠΑ στο 13% για οίκους ευγηρίας και μονάδες φροντίδας στα άτομα με αναπηρία

«Όσο η αξιοπιστία εμπεδώνεται, ο προϋπολογισμός θα μπορεί να προχωρά σε μείωση των φορολογικών βαρών, πράγμα που άλλωστε αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, με σημαντική μείωση της φορολογίας εισοδήματος, επιχειρήσεων και περιουσίας ύψους 3,5 δισ. μέχρι το 2021», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Μιλώντας στη Βουλή κατά[…]

Περισσότερα »

Παρουσιάζεται από Σαμαρά το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό

Στην παρουσίαση του σχεδίου «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο» που αποσκοπεί να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και να δημιουργήσει 550.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια προχωρά την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς. Το Αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *