ΣΥΡΙΖΑ: Για το Ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη

Η βουλευτής και υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις της κλιμακούμενης έντασης στην Ανατολική Ουκρανία ως προς την ασφάλεια της Ελληνικής Ομογένειας της Μαριούπολης και των γύρω 48 ομογενειακών χωριών.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατόν η παροχή προξενικών υπηρεσιών από το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης, το οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκε – προσωρινά – στο Ντνιπροπετρόφσκ, καθώς και η υποστήριξη του με επιπλέον έμπειρα στελέχη του ΥΠΕΞ σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη απρόσκοπτης χορήγησης θεώρησης σε ομογενείς που το επιθυμούν από τις ελληνικές Προξενικές Αρχές στην Ουκρανία. Επεσήμανε επίσης τη σημασία σταθερής παρακολούθησης όλων των εξελίξεων που αφορούν στην Ελληνική Ομογένεια – πολύ περισσότερο, με δεδομένες τις εντεινόμενες δυσκολίες πρόσβασης ακόμα και στο Ντνιπροπετρόφσκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά και η τελευταία”

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, δύσκολη αλλά είναι η τελευταία διαπραγμάτευση πριν από την έξοδο μας από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία, όπως ανέφερε, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τους ενημέρωσε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *