ΣΥΡΙΖΑ: Για το Ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη

Η βουλευτής και υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις της κλιμακούμενης έντασης στην Ανατολική Ουκρανία ως προς την ασφάλεια της Ελληνικής Ομογένειας της Μαριούπολης και των γύρω 48 ομογενειακών χωριών.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατόν η παροχή προξενικών υπηρεσιών από το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης, το οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκε – προσωρινά – στο Ντνιπροπετρόφσκ, καθώς και η υποστήριξη του με επιπλέον έμπειρα στελέχη του ΥΠΕΞ σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη απρόσκοπτης χορήγησης θεώρησης σε ομογενείς που το επιθυμούν από τις ελληνικές Προξενικές Αρχές στην Ουκρανία. Επεσήμανε επίσης τη σημασία σταθερής παρακολούθησης όλων των εξελίξεων που αφορούν στην Ελληνική Ομογένεια – πολύ περισσότερο, με δεδομένες τις εντεινόμενες δυσκολίες πρόσβασης ακόμα και στο Ντνιπροπετρόφσκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να ακυρώσουν τα μνημόνια με την ψήφο τους οι πολίτες

Να ακυρώσουν τα μνημόνια την ψήφο τους, έτσι «ώστε να μην υλοποιηθούν τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου», ζήτησε από τους πολίτες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε στελέχη του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας. Ο κ. Λαφαζάνης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παραδόθηκε και συνθηκολόγησε» και πρόσθεσε πως,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *