ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση νόμου για επαναφορά της 13ης σύνταξης

Πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης μέχρι το ποσό των 700 ευρώ κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Αλ. Τσίπρα. Η πρόταση νόμου έχει μόνο ένα άρθρο κι αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου, όπως και των φορέων και τομέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, καθώς και του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Πρώτο βήμα για τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών των συντάξεων» χαρακτηρίζει την πρόταση νόμου η αιτιολογική της έκθεση, όπου επισημαίνεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία το συνολικό κόστος του μέτρου είναι λίγο πάνω από 543 εκατ. ευρώ, καθώς αφορά 1.162.920 συνταξιούχους.

Αιτιολογώντας την πρότασή της για σταδιακή επαναφορά των «δώρων» Χριστουγέννων και Πάσχα κι επιδομάτων άδειας, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι σημερινοί συνταξιούχοι είχαν υποχρεωθεί να καταβάλλουν, σ’ ολόκληρη τη διάρκεια την ενεργού εργασιακής τους ζωής, το σύνολο των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών», συμπεριλαμβανομένων και των ποσών για αυτά τα επιδόματα.

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι τα ποσά αυτό «έχουν, ήδη, προπληρωθεί από ασφαλισμένους και εργοδότες και έχουν προεισπραχθεί από τα ασφαλιστικά Ταμεία, σταδιακά, με τις καταβολές των ως άνω ασφαλιστικών εισφορών» κι υπογραμμίζει ότι «η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης να καταργήσει με το Ν. 4093/2012 το δικαίωμα των συνταξιούχων να εισπράττουν τα επιδόματα εορτών (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, συνιστά μονομερή ενέργεια του κράτους σε βάρος τους, που επιφέρει ανεπίτρεπτη βλάβη στα συναφή δικαιώματά τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Σπύρου Ασδραχά

Η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λευκάδα και θα είναι πολιτική, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. Με πρόταση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κηδεία του Σπύρου Ασδραχά θα γίνει δημοσία δαπάνη από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Έφυγε από τη ζωή αργά το απόγευμα της[…]

Περισσότερα »

«Καταθέτουμε άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου»

«Απευθύνω μια ακόμη έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Η κυβέρνησή του μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα καταθέσει άμεσα τροπολογίες για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *