Σχεδιασμός αναπτυξιακών μέτρων στα Νησιά του Αργοσαρωνικού

Του Σταύρου Μαλιχούδη… 

Ευρεία σύσκεψη των νησιωτικών Δήμων της Αττικής και της Τροιζηνίας με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό αναπτυξιακών μέτρων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, και με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που ενέχει η συνεργασία των Δήμων, με την διαδημοτική αναπτυξιακή εταιρία «Πάρνωνας», με κύριο σκοπό την αξιοποίηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων, για τους τομείς της πρωτογενούς παραγωγή, της γεωργίας, της μεταποίησης, του τουρισμού, του πολιτισμού και των υποδομών μικρής κλίμακας, μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο Παναγιώτης Χατζηπέρος, δήλωσε: «Εμείς, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε είτε μια αναπτυξιακή εταιρία, που γενικά δεν είναι και τόσο καλής φήμης, είτε να βρούμε κάποιον τρόπο ούτως ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία κυκλοφορούν και τα βλέπουμε και περνάμε και δεν μπορούμε να επωφεληθούμε». Μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών, η επιθυμία κατέστη δυνατή.

Ο λόγος για την μέχρι πρότινος μη αξιοποίηση των προγραμμάτων αυτών, σημείωσε, σχετίζεται με το ότι «τα νησιά δεν έχουν τεχνική και διαχειριστική επάρκεια, ούτε και οικονομοτεχνική επάρκεια», αλλά αντιθέτως εναπόκειται στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων η στήριξή τους.

Μία πρώτη έμφαση, δήλωσε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης, θα δοθεί «στην αγροτική ανάπτυξη και τον πρωτογενή τομέα, που μας απασχολεί και μας αφορά πάρα πολύ», ενώ όσον αφορά την συνεργασία με την διαδημοτική αναπτυξιακή εταιρία «Πάρνωνας» εξέφρασε την εκτίμηση πως θα δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία και η εμπειρία που προσφέρονται, καθώς η εταιρία «έχει επιτυχίες στον τομέα αυτό».

Ακόμη, σκοπός είναι να πραγματοποιηθούν «ώριμες μελέτες για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κλείνοντας, όσον αφορά τη δική του αίσθηση, ύστερα από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Παναγιώτης Χατζηπέρος εμφανίστηκε αισιόδοξος.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε φως στο τούνελ», σημείωσε. «Και αυτό είναι σημαντικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μώραλης: Να διδαχτούμε από τους παλαιότερους ότι πρέπει να μαχόμαστε

Στην επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά.

Περισσότερα »

Εγκαίνεια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο λειτουργεί για πρώτη φορά στον Πειραιά. Ο Δήμος Πειραιά παραχώρησε το χώρο που στεγάζεται το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην οδό Ζωσιμαδών 11, στον 1ο όροφο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *