Τέλος του μήνα η υποβολή και πληρωμή περιοδικών ΦΠΑ

Αλλάζει πάλι η διορία υποβολής ΦΠΑ, για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ορίζεται ότι η περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται πλέον μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση.

Εγκαταλείπεται έτσι το προηγούμενο σύστημα που από το καλοκαίρι πέρυσι προέβλεπε ότι η περιοδική δήλωση μέχρι:

α) Την 20η ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου (μήνα ή τρίμηνο ) στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο.

β) Την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου (μήνα ή τρίμηνο ) στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει μηδενικό ή πιστωτικό υπόλοιπο.

Εφόσον η απόφαση ισχύσει τελικώς άμεσα, ο ΦΠΑ α΄τριμήνου (για απλογραφικά στοιχεία) θα μπορεί να υποβληθεί δέκα ημέρες μετά το Πάσχα.
Πηγή:protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 170 εκατ. ευρώ ακάλυπτες επιταγές του α’ τριμήνου

Οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα τέλη Απριλίου στα 137,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 32,4 εκατ. ευρώ. Στα 170 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Απριλίου 2014 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της Τειρεσίας ΑΕ. Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που[…]

Περισσότερα »

Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές

Την Κυριακή η ελληνική πλευρά έστειλε ένα οκτασέλιδο επεξηγηματικό κείμενο για τις προτάσεις. Η ελληνική πλευρά δέχεται πρωτογενές πλεόνασμα 1% για το 2015 και 2% για το 2016 με δημοσιονομικό κενό να προκύπτει 1,1% του ΑΕΠ για το 2015 (1,995 δισ) και 2% του ΑΕΠ για το 2016 (3.583 δισ.).[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *