Τέλος του μήνα η υποβολή και πληρωμή περιοδικών ΦΠΑ

Αλλάζει πάλι η διορία υποβολής ΦΠΑ, για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ορίζεται ότι η περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται πλέον μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση.

Εγκαταλείπεται έτσι το προηγούμενο σύστημα που από το καλοκαίρι πέρυσι προέβλεπε ότι η περιοδική δήλωση μέχρι:

α) Την 20η ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου (μήνα ή τρίμηνο ) στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο.

β) Την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου (μήνα ή τρίμηνο ) στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει μηδενικό ή πιστωτικό υπόλοιπο.

Εφόσον η απόφαση ισχύσει τελικώς άμεσα, ο ΦΠΑ α΄τριμήνου (για απλογραφικά στοιχεία) θα μπορεί να υποβληθεί δέκα ημέρες μετά το Πάσχα.
Πηγή:protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναρτήθηκε η ενιαία δράση κρατικών ενισχύσεων «Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ»

Αναρτήθηκε η προδημοσίευση ενιαίας δράσης κρατικών ενισχύσεων «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» – ΕΠΑνΕΚ κίνηση (2014-2020)www.antagonistikotita.gr. Βασικός στόχος της δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και[…]

Περισσότερα »

Συμβιβασμός… για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Συμβιβαστική πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σύμφωνα με τη σύσταση του ΟΟΣΑ, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με αντικείμενο τις αγορές προϊόντων, και επεξεργάζεται περαιτέρω σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, δεν θα ανοίγουν τα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *