Τα “μαύρα μεσάνυχτα” και ο πρωθυπουργός…

Του Χάρη Παυλίδη…

Δεν έχω υπ’ όψιν πολλούς  Έλληνες που αυτό το καιρό αισθάνονται ευχάριστα με αυτά που βλέπουν και ακούν. Κυρίως με όσα υποψιάζονται ότι μπορεί να συμβούν; Και όμως υπάρχουν περισσότεροι του ενός που εντελώς συμπτωματικά συμβαίνει να κατέχουν υπουργικούς θώκους.

Πρόκειται για τους υπουργούς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Είναι οι μόνοι Έλληνες που αισθάνονται άνετα και ήσυχοι με τη συνείδησή τους. Είναι οι μόνοι Έλληνες που κοιμούνται μακαρίως και πιστεύουν ότι η τύχη τους δουλεύει.

Το εκπληκτικό με όλους αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι δεν έχουν συναίσθηση των κινδύνων που ελλοχεύουν για τη χώρα. Έχουν άγνοια και προφανώς το ρίσκο δεν το αναλαμβάνουν για λογαριασμό ενός συγκροτημένου σχεδίου, αλλά μιας ιδεολογικής φαντασίωσης που θεωρούν ότι αφορά όλους τους Έλληνες. Και μη νομίζετε ότι η άγνοια είναι αποκλειστικό προνόμιο της Αριστερής Πλατφόρμας, του Λαφαζάνη, του Λαπαβίτσα και των υπολοίπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια “άγνοια” που βρέθηκε να κυβερνά χωρίς να το καταλάβει.

Δεν έχει σημασία πως έγινε αυτό. Άλλωστε είναι γνωστό- για την ακρίβεια πρόκειται περί κατορθώματος- με ποιο τρόπο τα ολέθρια σφάλματα της Κεντροδεξιάς έδωσαν “προίκα” σ’ ένα κόμμα του 4% να γίνει παράταξη του 36%. Και ταυτόχρονα μια ανύπαρκτη εθνικιστική συντροφιά των νοσταλγών του Χίτλερ να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Αλλά τώρα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εναλλακτικές ενδυματολογικές προτιμήσεις του Βαρουφάκη. Τώρα κυβερνά η αβεβαιότητα, το “βλέποντας και κάνοντας” και το ύφος “ποιος είσαι, σε ποιο μέσο δουλεύεις” κλπ.

Με συγχωρείτε κύριε πρωθυπουργέ αλλά αυτό δεν είναι η Αριστερά του Κύρκου, δεν είναι ο Συνασπισμός του Κουβέλη, δεν έχει καμία σχέση με την ευγένεια του αείμνηστου Ηλιού. Αυτή είναι μια οργισμένη παρέα κομμουνιστών με σταλινική νοοτροπία που “ευτυχώς” λόγω της διαπραγμάτευσης δεν βρήκε το χρόνο να κυβερνήσει όπως θα ήθελε και όπως δεν φαντάζονται όσοι ακόμα πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-που δεν είναι “κανονικό κόμμα” όπως ευθαρσώς ομολόγησε η Σβίγκου- αποτελεί συνέχεια της μετριοπαθούς ευρωπαϊκής Αριστεράς. Δεν ήταν, δεν είναι, δεν θέλει να γίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  “διαπραγματεύεται” και ελπίζει ότι σύντομα θα κυβερνήσει ώστε να πάρει τη ρεβάνς από την ιστορία. Ας ευχηθούμε ότι οι Έλληνες άκουσαν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Φίλη,  να λέει ότι, “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία που ο λαός του έδωσε για πρώτη φορά”. Ήταν δύο μετά τα μεσάνυχτα όταν το είπε.

Ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός, που ευτυχώς δεν έχει “μαύρα μεσάνυχτα”, θα βρει τρόπο-εάν και εφόσον τελειώσει αισίως η περιπέτεια- να τους ξυπνήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άντε πάλι τα ίδια…

Του Ζαχαρία Ζούπη* Σε λίγες μέρες συνεδριάζει το περίφημο πια Eurorgoup της 15ης Ιουνίου ,στο οποίο δεν φαίνεται επιφυλάσσει και τίποτα το θετικό για την Κυβέρνηση και τους στόχους που έθετε. Πάει και το χρέος, πάει και η ποσοτική χαλάρωση. Ο μεγάλος στόχος φαίνεται να είναι πια, μη τυχόν δεν[…]

Περισσότερα »

«Ήμουν νιός και γέρασα…» και ακόμα τα φαντάσματα της πόλης μας!

 Του Νάσου Πουλακίδα… «Ήμουν νιός και γέρασα…» και ακόμα τα «φαντάσματα» της πόλης μας αν και πλησιάζει μισός αιώνας ζωής… κοσμούν τα κεντρικότερα και ωραιότερα σημεία. Αναφέρομαι βεβαίως – βεβαίως στο γιαπί της Ραλλείου και στον στοιχειωμένο πύργο στο λιμάνι. Πέντε, σχεδόν, δεκαετίες έχουν παρέλθει και δεν έχει βρεθεί ακόμα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *