«Τα ρομπότ επιστρέφουν…»: Έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ρομπότ πάσης φύσης, τα οποία μιλούν, τρέχουν, κολυμπούν, πετούν, πηγαίνουν στο διάστημα, ρομπότ που καθαρίζουν το σπίτι, που χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική και στην εκπαίδευση και ρομπότ που αλληλεπιδρούν με τον άνθρωπο, θα βρίσκονται στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, η Διαδραστική Έκθεση «γεμίζει για δεύτερη φορά με ρομπότ».
«Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τα ρομπότ, να διαδράσουν μαζί τους, αλλά και να γνωρίσουν τους ερευνητές-κατασκευαστές που τα ανέπτυξαν και να τους θέσουν τα ερωτήματά τους».
Την ίδια ημέρα η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσιάσεις για τη ρομποτική, περιήγηση στα διαδραστικά εκθέματα και προβολή με τίτλο «Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ), το Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.
Η είσοδος στην εκδήλωση την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 16:30 της ίδιας ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skype Qik: Video messaging με εφαρμογή από το Skype

Η Microsoft, στην προσπάθεια της να διεισδύσει περισσότερο στην mobile αγορά, ανακοίνωσε το Skype Qik, μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει την αποστολή video μηνυμάτων διάρκειας 42 δευτερολέπτων. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μόνο για smartphones, και η Microsoft φιλοδοξεί ότι θα καταφέρει να κάνει το Skype πιο δημοφιλές στις εν λόγω[…]

Περισσότερα »

Graphics: Και όμως το smart design έχει κανόνες…

1. Το καλό design είναι καινοτόμο Η δυνατότητα καινοτομίας δεν εξαντλείται ποτέ. Η πρόοδος της τεχνολογίας προσφέρει πάντα νέες ευκαιρίες για καινοτόμο design. Αλλά το καινοτόμο design πάντα εξελίσσεται σε άμεση συνάρτηση με την καινοτόμο τεχνολογία και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Πηγή: http://logo4start.blogspot.gr 2. Το καλό design κάνει το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *