Τα concept ελαστικά της Hankook θα σε τρελάνουν

Έστω και μια πιθανότητα να υπάρχει να κατασκευάσει κανείς αυτά τα ελαστικά που σχεδίασαν οι οραματιστές της Hankook αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους. Πρόκειται για τα αποτελέσματα ενός διαγωνισμού που «έτρεξε» η εταιρεία σε συνεργασία με το τμήμα σχεδιασμού του πανεπιστημίου της γερμανικής πόλης Pforzheim και τα παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση του Essen. 

Εκεί λοιπόν είδαν το φως της δημοσιότητας τα Boostrac, Alpike και HyBlade. Αυτά είναι τρία διαφορετικά ελαστικά όσον αφορά τα εδάφη που μπορούν να πατήσουν αλλά ίδια σε φιλοσοφία καθώς μεταμορφώνονται για να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες.

Το Boostrac είναι το offroad ελαστικό με εξάγωνα τακούνια στο πέλμα για εδάφη όπως ερήμους και βουνά. Το Alpike εκτείνεται περιφερειακά ώστε να μεγαλώσει τα επίπεδα πρόσφυσης και για αυτό χρησιμοποιείται στο χιόνι και τον πάγο, ενώ το HyBlade είναι σχεδιασμένο για έντονη βροχή με λειτουργία… νερόμυλου ώστε να διώχνει το νερό και πλευρικές ακτίνες για τον ίδιο λόγο.

Αν θέλετε να τα δείτε στην πράξη έστω και σε περιβάλλον virtual reality, αφού προς το παρόν μόνο εκεί μπορούν να εφαρμοστούν, μπορείτε να δείτε το video.

πηγή: highoctane.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Εχουμε τη διάθεση να ενισχύσουμε τον οικονομικό τομέα”

«Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πειραιά, έχουμε κάθε καλή διάθεση ώστε να ενισχύσουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας τον οικονομικό τομέα», δήλωσε η αντιδήμαρχος οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαραβαλάκου, εκπροσωπώντας το δήμαρχο της πόλης Γιάννης Μώραλη στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *