Τελεσίγραφο της ΠΝΟ σε ναυτιλιακές εταιρείες

Να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα στα πληρώματά τους έως τις 20 Μαρτίου καλεί όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κρατηθούν τα πλοία «δεμένα» στα λιμάνια.
Η προειδοποίηση της ΠΝΟ απευθύνεται προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL LINES, ANEK LINES, HELLENIC SEA WAYS MARITIMES SA, VENTURIS SEA LINES, AMMEZ και LANE LINES.. Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, η ΠΝΟ τονίζει ότι «έως τώρα οι ναυτικοί επέδειξαν πολλές φορές αισθήματα ευθύνης και δεν προέβησαν και ανέστειλαν δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις για να δοθεί χρόνος στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα στους δικαιούχους, πλην όμως η στάση της αυτή δεν εκτιμήθηκε σωστά από μερίδα εταιρειών».
Επίσης, αναφέρει πως «γίνεται εύλογα αντιληπτό ότι η διαιώνιση ενός τέτοιου σοβαρότατου προβλήματος δεν μπορεί να συνεχισθεί και έχει, ήδη, υπερβεί από μακρού τις αντοχές όλων των μαστιζομένων και δεινοπαθούντων συναδέλφων και των οικογενειών».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλάζουν οι αποβάθρες αναχώρησης/άφιξης τρένων στον σταθμό Λαρίσης

Αλλάζουν από αύριο Τετάρτη και μέχρι νεωτέρας οι αποβάθρες αναχώρησης/άφιξης των τρένων στο σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών (Λαρίσης), λόγω εργασιών για την αναβάθμιση του δικτύου με τη δημιουργία υποδομών ηλεκτροκίνησης. Τα δρομολόγια όλων των αμαξοστοιχιών (αρτηριακά και προαστιακά) θα αναχωρούν από τις αποβάθρες 9 και 10,  που βρίσκονται προς την οδό[…]

Περισσότερα »

Πάτρα: Πυροβόλησαν ανήλικους σε πλατεία – Ένας τραυματίας

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό σε βάρος δύο ανηλίκων ηλικίας 15 και 16 ετών σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή της πλατείας Βούδ, στην Πάτρα. Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, όλα ξεκίνησαν λίγες ώρες νωρίτερα όταν οι δύο ανήλικοι εμφανίστηκαν στην είσοδο νυχτερινού καταστήματος, και επιχείρησαν να ζητήσουν εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη, γιατί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *