Τζ. Λιου: Η ΕΕ να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τους Ευρωπαίους να ολοκληρώσουν «χωρίς καθυστέρηση» την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και να τιμήσουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου παραδέχτηκε ότι απομένει ακόμη να γίνει «σημαντική δουλειά» μεταξύ των διαφόρων πλευρών, όμως υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η αξιολόγηση» του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο σχετικά με τη συζήτηση που είχε ο Αμερικανός υπουργός με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Τζακ Λιου προσέθεσε ότι «είναι σημαντικό (…) οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να θέσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω μέτρων για την ελάφρυνσή του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

πηγή: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Oι Γερμανοί ήθελαν να διώξουν το ΔΝΤ το 2014”

Το 2014 είχε ξεκινήσει συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η οποία δεν ολοκληρώθηκε, αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου μιλώντας στην εκπομπή «Focus Φάκελος» η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016. Ο κ. Τσακλόγλου στο διάστημα 2012-2014 εκπροσωπούσε την Ελλάδα[…]

Περισσότερα »

Στα 7,44 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 11μηνο

Στα 7,44 δισ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2016, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 4,33 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,55 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *