Τζ. Λιου: Η ΕΕ να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τους Ευρωπαίους να ολοκληρώσουν «χωρίς καθυστέρηση» την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και να τιμήσουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου παραδέχτηκε ότι απομένει ακόμη να γίνει «σημαντική δουλειά» μεταξύ των διαφόρων πλευρών, όμως υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η αξιολόγηση» του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο σχετικά με τη συζήτηση που είχε ο Αμερικανός υπουργός με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Τζακ Λιου προσέθεσε ότι «είναι σημαντικό (…) οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να θέσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω μέτρων για την ελάφρυνσή του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

πηγή: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντράγκι: Προσφέρει ρευστότητα 10 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες

Ο Μάριο Ντράγκι θα πιέσει ώστε να γίνουν αποδεκτά στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΚΤ για την αγορά τιτλοποιήσεων δανείων (ABS) οι ελληνικοί και κυπριακοί τίτλοι με junk αξιολογήσεις, γράφουν οι Financial Times. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την αγορά ABS και καλυμμένων[…]

Περισσότερα »

Hellenic Seaways: Νέο λιμάνι προσέγγισης για το πλοίο “ΑΡΙΑΔΝΗ”

Η Hellenic Seaways έκανε γνωστό με ανκοινωσή της ότι από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου προστίθεται εκτάκτως νέο λιμάνι προσέγγισης, τα Ψαρά, μια φορά την εβδομάδα στο δρομολόγιο Πειραιάς- Χίος – Μυτιλήνη  που ήδη εκτελεί το πλοίο “ΑΡΙΑΔΝΗ”. Στο πλαίσιο αυτό, το πλοίο θα αναχωρεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *