Την παραίτηση του Κ. Αρβανιτόπουλου ζητά ο Ιωσήφ Βουράκης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικέφαλης του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ, Βουράκης Ιωσήφ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα, Τετάρτη 14 Μαϊου, ο συνδυασμός Μώραλη – Μαρινάκη (ή Μαρινάκη – Μώραλη;;) προχώρησε σε μία άθλια, από κάθε άποψη, προεκλογική εκμετάλλευση μιας σχολικής δραστηριότητας μαθητών Δημοτικού.
Συγκεκριμένα, μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά είχαν προσκληθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία, εδώ και καιρό, να επισκεφθούν το στάδιο Καραΐσκάκη και να συνομιλήσουν με Έλληνες Ολυμπιονίκες, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι και προγραμματισμένων σχολικών δραστηριοτήτων.
Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι οποίοι μοίρασαν στους μικρούς μαθητές, διαφημιστικά καπελάκια του συνδυασμού του κυρίου Μώραλη, Πειραιάς – Νικητής!
Πρόκειται για μία άθλια εκμετάλλευση προγραμματισμένων σχολικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για μια απαράδεκτη ανάμειξη μικρών παιδιών (και εμμέσως των οικογενειών τους) στην προεκλογική διαδικασία – και μάλιστα τρεις μέρες πριν τις εκλογές.
Οι ηθικές ευθύνες της παράταξης Μαρινάκη – Μώραλη είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες.
Οι πολιτικές όμως ευθύνες του υπουργού Παιδείας και βουλευτή Πειραιά, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει τη συγκεκριμένη παράταξη, είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Γνωρίζαμε ότι στο πλαίσιο μιας σκληρής προεκλογικής αντιπαράθεσης οι ηθικές αντιστάσεις πολλές φορές κάμπτονται.
Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ, ότι η αίσθηση ευθύνης ενός υπουργού Παιδείας, έναντι μικρών μαθητών θα ήταν ανύπαρκτη, όπως φαίνεται από το σημερινό συμβάν.
Ο κύριος Αρβανιτόπουλος, ως υπουργός Παιδείας, οφείλει ή να καταγγείλει το συνδυασμό Μώραλη – Μαρινάκη που εκμεταλλεύτηκε μικρά παιδιά στο πλαίσιο της σχολικής τους δραστηριότητας ή να παραιτηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Γ. Μώραλης στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη (27/10)

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα Παρασκευή στην επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Νήφων, στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά.  Στην τελετή, συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών  Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων[…]

Περισσότερα »

Γ. Μώραλης: “Σημαντική η ενημέρωση και η πρόληψη”

Ο Δημ. Πειραιά Γ. Μώραλης παραβρέθηκε στην καμπάνια του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή. Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σακχάρου σε εκατοντάδες Πειραιώτες και διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη νόσο. Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του, τόνισε: «Η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *