Το ΔΝΤ ζητά επιπλέον μέτρα και… για το 2016

Χωρίς δηλώσεις, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του Γκίκα Χαρδούβεληα τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Έως τις 14 Δεκεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση αφού, σύμφωνα με τους δανειστές είναι προϋπόθεση για την τεχνική παράταση του προγράμματος, την εκταμίευση της δόσης και τον καθορισμό της προληπτικής γραμμής στήριξης.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες θέλουν το ΔΝΤ να ζητεί επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα και για το 2016, καθώς στην περίπτωση παράτασης του τρέχοντος προγράμματος και συμμετοχής του στο επόμενο 6μηνο, το Ταμείο θέτει ως βασικό όρο να είναι καλυμμένο χρηματοδοτικά. Η Αθήνα επιμένει στην ολιγοήμερη παράταση, ωστόσο οι Ευρωπαίοι εξετάζουν την 3μηνη ή 6μηνη παράταση έως ότου ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τελικό σχέδιο για 120 δόσεις και συντάξεις χηρείας

Χωρίς προϋποθέσεις και αυστηρούς περιορισμούς έρχεται στη Βουλή η ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία. Τι προβλέπεται για τους εργοδότες, πως θα επανυπολογισθούν τα χρέη των μη μισθωτών, τι ισχύει για τους αγρότες. Σχέδιο για αναδρομική αύξηση της αναπλήρωσης στο 70% στις συντάξεις χηρείας. Τον δρόμο προς τη Βουλή αναμένεται να πάρει[…]

Περισσότερα »

Τα θετικά, τα αρνητικά και τα «γκρίζα» σημεία της δεύτερης αξιολόγησης

Θετικά σχόλια για την δημοσιονομική προοπτική της Ελλάδας αλλά και αντιρρήσεις για το σχέδιο για την πρώτη κατοικία και την αύξηση του κατώτερου μισθού θα περιέχει η έκθεση της Κομισιόν για την δεύτερη αξιολόγηση. Η έκθεση της Επιτροπής θα επιβεβαιώνει την επίτευξη υπερπλεονάσματος για το 2018 αλλά και την πρόβλεψη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *