Το ΔΝΤ ζητά επιπλέον μέτρα και… για το 2016

Χωρίς δηλώσεις, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του Γκίκα Χαρδούβεληα τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Έως τις 14 Δεκεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση αφού, σύμφωνα με τους δανειστές είναι προϋπόθεση για την τεχνική παράταση του προγράμματος, την εκταμίευση της δόσης και τον καθορισμό της προληπτικής γραμμής στήριξης.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες θέλουν το ΔΝΤ να ζητεί επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα και για το 2016, καθώς στην περίπτωση παράτασης του τρέχοντος προγράμματος και συμμετοχής του στο επόμενο 6μηνο, το Ταμείο θέτει ως βασικό όρο να είναι καλυμμένο χρηματοδοτικά. Η Αθήνα επιμένει στην ολιγοήμερη παράταση, ωστόσο οι Ευρωπαίοι εξετάζουν την 3μηνη ή 6μηνη παράταση έως ότου ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΒΕΠ: Ζητά διευκόλυνση των επιχειρήσεων λόγω “capital controls”

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με μία σειρά επιστολών και προσωπικών παρεμβάσεων του Προέδρου, Β. Κορκίδη, ζήτησε εγκαίρως τη διευκόλυνση των εμπορικών επιχειρήσεων από την έναρξη εφαρμογής των “capital controls” έως και σήμερα. Στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε, τόσο τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Π. Α.Ε,  Ι. Κούβαρη, όσο και τον Εμπορικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *