Τρόικα: Ενστάσεις για τις αλλαγές στα ιδιωτικά σχολεία

Ισχυρές ενστάσεις προβάλλουν οι θεσμοί στις προωθούμενες αλλαγές του υπ. Παιδείας στο καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και κυρίως στο νέο εργασιακό πλαίσιο των εκπαιδευτικών.

Οι θεσμοί θεωρούν ότι το υπουργείο επιχειρεί την «ομογενοποίηση» δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Την συναίνεση της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές ζητεί ο υπουργός Νίκος Φίλης μιλώντας στην Καθημερινή.

Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι το νομοσχέδιο για την Παιδεία συντάχθηκε στα γραφεία των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών όπως και τα δελτία τύπου του υπουργείου Παιδείας κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ωμή παρέμβαση κερδοσκοπικού κεφαλαίου στo χρηματιστήριο

Ωμή παρέμβαση του κερδοσκοπικού κεφαλαίου κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή την πτώση σήμερα του χρηματιστηρίου και την άνοδο των spreads. Στόχος, όπως υποστήριξε ο κ. Στρατούλης, είναι να επηρεάσουν τις ταχύτατες εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί ώστε να μην γίνει η μεγάλη[…]

Περισσότερα »

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές για τη Διάσκεψη Προέδρων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Δύο τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής, που πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επικύρωσε σήμερα Τετάρτη, κατά πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *