Τρ. Αλεξιάδης: Κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος

«Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα.
 
Απαντώντας στις ερωτήσεις των Ξενοφώντα Ζηκίδη και Ευαγγελίας Μπαλτατζή συμπλήρωσε ότι «είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τα μέτρα για να γίνει η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω».
 
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μισθωτοί και συνταξιούχοι να παίρνουν το μισό του ποσού του μισθού ή της σύνταξης σε κάρτα είπε ότι, «το υπουργείο Οικονομικών μελετά μέτρα για να αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος. Τόνισε πως δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί, αλλά θα δοθούν  κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος. Υπάρχει παράδειγμα από άλλες χώρες ότι όταν αυξάνεται η χρήση πλαστικού χρήματος μειώνεται η φοροδιαφυγή».
 
Στο θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων  είπε ότι: «Επανεξετάζουμε τη δυνατότητα, πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν νωρίτερα την οφειλή τους. Ενώ σε ότι αφορά  τα τέλη κυκλοφορίας, σκοπός του υπουργείου είναι  να γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά».
 
Επίσης, γίνονται πιο αυστηρές οι διατάξεις για πρόσβαση στις θυρίδες και δίνονται  περισσότερα «όπλα» στη δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές.
 
Τέλος  ο υπουργός είπε, για την επιβολή φόρου στα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό πως «εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παίρνοντας παράδειγμα και από τη γειτονική Ιταλία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Ενεργοποιείται από σήμερα, 31 Ιουλίου, η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017.

Περισσότερα »

Βαρουφάκης: Ποτέ δεν μίλησα περί επιβολής capital controls

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου, ότι δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls. «Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης», καταλήγει η ανακοίνωση. Εάν διακοπεί ο ELA στις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *