Τσίπρας: Η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται βιώσιμη λύση

Μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την γεφύρωση των διαφορών που έχουν απομείνει.

«Είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με τον πρόεδρο Γιούνκερ αλλά και με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ όπως είχαμε συμφωνήσει στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μας. Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα όπως πάντα. Αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές και να προχωρήσουμε σε μία λύση το επόμενο διάστημα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δώσουμε μία λύση βιώσιμη. Να δώσουμε μία λύση και τη δυνατότητα στην Ελλάδα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή με ασφάλεια στην ανάπτυξη και με χρέος βιώσιμο. Σε μία προοπτική που θα δώσει ασφάλεια και σταθερότητα ξανά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oρκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ενώπιον του ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν τα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό. Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν τρία από τα δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος[…]

Περισσότερα »

Tο Μαξίμου «ψηφίζει» Κλίντον

Στο μέγαρο Μαξίμου προσεύχονται, να επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις. Όχι οι ελληνικές, αλλά οι αμερικάνικες, που δείχνουν την Χίλαρι Κλίντον να κερδίζει με μικρή διαφορά. Η κυβέρνηση Τσίπρα ποτέ δεν θα πει βέβαια δημόσια, ποια είναι η προτίμησή της στις αμερικανικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα. Το μήνυμα ωστόσο το έστειλε πέραν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *