Τσακαλώτος: Ασφαλιστικό χωρίς μείωση συντάξεων αλλά με αναδιανομή

«Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα με αναδιανομή στο μεδούλι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην παρουσίαση του τρίτομου έργου των Νίκου Παναγιωτόπουλου, Franz Schultheis και Βένιας Δημητρακοπούλου με τίτλο «Mirrors» (εκδ. Αλεξάνδρεια).

Επισήμανε επίσης, ότι ως υπουργός Οικονομικών έχει καθήκον να υπηρετήσει μια σταθερή οικονομία με αναδιανομή εισοδήματος, μέσω μιας διευρυμένης φορολογικής βάσης.

Πρόσθεσε ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του με τους έξι υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, πριν από το τελευταίο Eurogroup, τους επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει 11 μειώσεις.

Οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος, εξήγησε στους ομόλογους ο κ. Τσακαλώτος, καθώς μέσω μιας σύνταξης μπορεί να ζει και να συμπληρώνεται το εισόδημα μια ολόκληρης οικογένειας.

Για να αλλάξει η κοινωνία πρέπει να έχουν συμμετοχή και οι ίδιοι οι άνθρωποι, με άποψη και παρεμβάσεις, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου ήταν επίσης ο Νίκος Ξυδάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Ζερόμ Μπουρντιέ, Διευθυντής ερευνών (INRA) και Διευθυντής σπουδών της EHESS και ο Μπερνάρ Βερνιέ, Ομότιμος Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Lyon II.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι τέσσερις «βελτιώσεις» στο Ασφαλιστικό

Χαμηλά ασφάλιστρα για μια πενταετία στους νέους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες (κατ’ αντιστοιχία όσων θα ισχύουν για τους αγρότες), απαλλαγή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για εκείνους που διακόπτουν το επάγγελμα, επιβάρυνση του εργοδότη με εργοδοτική εισφορά για όσους αμείβονται με «μπλοκάκι» και κλιμακούμενα ποσά ασφαλίστρων για όποιον θα δηλώνει από 12.000[…]

Περισσότερα »

Προς παράταση οι αναστολές συμβάσεων τον Δεκέμβριο – Αποζημίωση στα €534

Την παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας και για τον ερχόμενο μήνα σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο, το ύψος της ειδικής αποζημίωσης την οποία θα λάβουν οι υπό αναστολή μισθωτοί θα επανέλθει στα 534 ευρώ, μετά την πρόσκαιρη αύξησή της στα 800 ευρώ για τον τρέχοντα μήνα. Αυτό αναφέρουν αρμόδια στελέχη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *