ΤτΕ: Προθεσμία έως τις 20/5 στην International Life για την εξυγίανσή της

Προθεσμία έως τις 20 Μαΐου έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος στην ασφαλιστική εταιρία International Life προκειμένου να μεταβιβάσει σε ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση τμήμα του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της, ως μέτρου εξυγίανσής της.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής πιστωτικών και ασφαλιστικών θεμάτων της ΤτΕ, η εταιρεία καλείται σε συνεργασία με τον Ασφαλιστικό Διαχειριστή, να μεριμνήσει ώστε έως την 20η Μαΐου 2016, και ώρα 12:00 μμ, να λάβει τυχόν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ασφαλιστικές επιχειρήσεις για τη μεταβίβαση του ως άνω ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου και με τη λήξη της ως άνω προθεσμίας ο Ασφαλιστικός Διαχειριστής να ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδος επί των προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και επί της προθεσμίας την οποία όρισε σε έκαστο των υποψηφίων αναδόχων για την υποβολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος της μεταξύ τους συμφωνίας μεταβίβασης.

Στο μεταξύ, διατηρείται η απαγόρευση ανάληψης νέων ασφαλιστικών εργασιών, η οποία επιβλήθηκε με την υπ’ αριθμ. 171/1/14.12.2015 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, ήτοι η απαγόρευση νέων ασφαλιστικών εργασιών της Εταιρείας που αφορούν στο σύνολο της δραστηριότητάς της σε όλους τους κλάδους ασφάλισης, καθώς και κάθε πρόσθετη τροποποιητική πράξη επί των υφιστάμενων ασφαλιστηρίων συμβολαίων που μεταβάλλει το ύψος των ασφαλίστρων, το ασφαλισμένο κεφαλαίο ή/και τις παροχές των ασφαλιστικών καλύψεων, υπό την έννοια της αύξησης αυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαγκάρντ: Εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητεί νέα μέτρα αλλά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων ξεκαθάρισε η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ, που αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες. Στο πλαίσιο συνέντευξη για την ετήσια σύνοδο του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας είπε χαρακτηριστικά ότι[…]

Περισσότερα »

ΕΒΕΠ: Ενδιαφέρον για το Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Μητροπολιτικό Πάρκο Δραπετσώνας

Επιστολή στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κ. Χρήστο Βρεττάκο, απέστειλε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Βασίλης Κορκίδης, εκδηλώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον, αλλά και την πρόθεση του Επιμελητηρίου να σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός στη διαδικασία υλοποίησης του γενικού σχεδίου του Μητροπολιτικού Πάρκου της Δραπετσώνας.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *